Detalii privind Serviciile de Instalare

Versiune modificată în data de 10.07.2017.

1. Detalii privind Serviciile de Instalare

 • Serviciile de instalare sunt servicii contra-cost și pot fi achiziționate online.
 • Serviciile de instalare care pot fi achiziționate, sunt disponibile pentru următoarele categorii de produse: aparate de aer condiţionat, instalaţii sanitare, uşi şi ferestre.
 • În cazul în care ai achiziţionat mai multe produse identice, pentru care ai nevoie de serviciul de instalare, trebuie să te asiguri că, numărul de produse este egal cu numărul serviciilor de instalare, utilizând semnul + pentru a adaugă mai multe bucăţi.
 • Pentru a efectua corespunzător peratiunea este necesar accesul liber al meseriaşului către aparat, fără să fie nevoie de mutarea mobilei sau a altor elemente care pot împiedică acest lucru.
 • Nu uita! În serviciul de instalare la domiciliu nu sunt incluse lucrările ulterioare (zugrăvire, zidărie sau modificări ale reţelelor de utiliati: electricitate, apă, cablu TV).
  Demontarea ferestrelor sau a aparatelor deja montate.
  Lucrările suplimentare solicitate în momentul montajului, se vor achita separat prin intermediul platformei Ajusto, doar după ce adaugi un nou proiect cu specificaţiile de rigoare.

2. Materiale incluse în serviciul de montaj standard

 1. Traseu frigorific din ţeavă de cupru si izolaţie termică în limita a 3 ml.
 2. Furtun scurgere condens.
 3. Cablu electric 3 ml pentru conexiunile dintre unitatea interioară și cea exterioară.
 4. Consolă pentru unitatea exterioară inclusiv sistemul de prindere.
 5. Bandă matisat.
 6. Stecher.
 7. Cablu alimentare unitatea internă 1m.

Nota: aparatele care au kit de montaj inclus dispun deja de traseu frigorific 3ml, furtun scurgere, cablu electric de conexiune, bandă matisat, cablu unitate internă. Nu se se vor livra suplimentar.

3. Materialele care nu sunt incluse în serviciul de montaj standard

 • Traseu frigorific: 90 lei/ml
 • Străpungere beton: 100 lei/bucata
 • Străpungere cărămidă: 60 lei/buc
 • Prelungire cablu electric: 15 lei/ml
 • Prelungire dren: 15 lei/ml
 • Mască traseu: PVC 60 lei/ml
 • Montaj A.C cu scară până la 3m: 100 lei
 • Montaj A.C cu scară peste 3m până la 5m: 200 lei
 • Demontare A.C: 130lei/buc
 • Set șuruburi dibluri speciale – 20 cm: 25 lei/set
 • Completare cu freon (maxim 250 gr) 150 lei
 • Plin freon aparat AC : 9000-12000 BTU : 310 lei

4. Manopera de instalare standard presupune:

 1. Executarea unei singure găuri în peretele exterior pentru aparat monosplit, respectiv două găuri pentru dublusplit.
 2. Amplasarea unităţii exterioare și unităţii interioare în limita traseului frigorific de 3m (monosplit), 6m (dublusplit).
 3. Badijonarea traseului frigorific (în limita de 3ml de traseu).
 4. Efectuarea probei de funcţionare și explicarea principalelor facilităţi ale acestuia.
 5. Instalarea se va face respectând legislaţia în domeniu (nu se vor perfora grinzi sau stâlpi de beton si nu se execută lucrări care pun în pericol rezistenţa clădirii și siguranţa membrilor echipei de instalare).
 6. Unitatea exterioară se fixează pe peretele exterior cât mai aproape de unitatea interioară și numai într-un loc accesibil pentru montare și intervenţii (imediat sub fereastră, în locuri în care să nu fie periclitată integritatea instalatorului, să nu existe pericol de accidentare).
 7. Montajele care necesită folosirea schelelor, scărilor, nacelelor, sau a alpiniștilor, nu sunt incluse în instalarea standard.
 8. Instalările se pot efectua doar în localităţile unde există cale de acces rutier.
 9. Intervalul de timp anunţat pentru efectuarea montajului poate suferi modificări datorită unor condiţii de trafic, atmosferice sau a unor evenimente provocate de terţe părţi, sau datorită volumului mare de solicitări. NU sunt incluse în montajul standard manopera și materialele aferente reparaţiilor de zidărie (tencuieli, vopseluri, tapete etc.), lucrări de modificare și reparare a instalaţiei electrice a imobilului, operaţii de modificare a poziţiei unor obiecte ce restricţionează montajul (ex.mobilă), lucrări de curăţenie ca urmare a producerii de praf, lucrări de mascare a traseului frigorific (cu rigips, canale speciale, etc.), demontare geamuri termopane, etc. Clientul trebuie să asigure condiţii de lucru corespunzătoare echipei de montaj.
 10. Orice reclamaţie privind calitatea/întârzierea serviciului de montaj se poate face telefonic la call center la numărul de telefon 0784505070. Achiziţionarea serviciului de instalare aer, instalaţii sanitare, uși și ferestre, presupune acordul asupra prezentelor condiţii de efectuare a instalării. Clientul este de acord cu prelucrarea datelor personale de către Ajusto.ro și Datele personale nu vor fi înstrăinate către alţi terţi și nu vor părăsi teritoriul României. Mai multe informaţii privind Termenele și Conditiile utilizării platformei accesibile la adresa URL: https://ajusto.ro (“Website-ul”), găsiţi aici: https://www.ajusto.ro/termeni-si-conditii
  Zilele lucrătoare sunt de luni până vineri.

Va anuntam ca termenii si conditiile de pe site-ul nostru s-au modificat. Vezi mai multe detalii aici.

Suna acum