Despre cum folosim cookie-urile

Îți mulțumim că ai ales să ne faci o vizită virtuală! Acest site este operat de ENGIE Romania SA (Engie).

Website-ul ajusto.ro folosește cookie-uri pentru scopuri legate de îmbunătățirea și personalizarea experienței de navigare potrivit preferințelor utilizatorilor, reținerea setărilor limbii în care utilizatorii doresc să vadă site-ul, reținerea informațiilor de autentificare pentru a nu fi necesară înregistrarea la fiecare vizită, protejarea securității sistemelor utilizatorilor și ale noastre ori realizarea de statistici. De exemplu, unele cookie-uri ne oferă informații importante cu privire la modul în care vizitatorii folosesc site-ul nostru, care ne permit apoi să îl facem mai adecvat nevoilor lor, iar alte cookie-uri ne permit să vedem câți utilizatori accesează site-ul nostru într-o anumită perioadă.

Cookie-urile utilizate de prezentul site oferă un feedback valoros și ne ajută în încercarea de a îmbunătăți exepriența online. , Mai jos îți oferim detalii cu privire la cookie-urile de pe acest site și la alegerile pe care le ai cu privire la activarea sau dezactivarea lor. Totuși, te rugăm să ții minte că, la fel ca toate site-urile, website-ul nostru se bazează pe această tehnologie pentru a putea funcționa în condiții optime, astfel încât dacă refuzi să permiți funcționarea ei, atunci calitatea experienței tale de navigare ar putea suferi.

ALTE INFORMAŢII

Ce este un Cookie?

Unele persoane se referă la cookie-uri drept Internet cookies, browser cookies sau HTTP cookies. Acestea sunt mai multe denumiri pentru una și aceeași tehnologie, denumită popular cookie.

Un cookie este un fragment de text (litere și numere) de mici dimensiuni, care va fi stocat pe computerul, dispozitivele mobile sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează un site Internet. Cookie-urile sunt formate din două părți: numele și conținutul (sau valoarea) lor.

La ce folosesc COOKIE-URILE?

Cu ajutorul cookie-urilor, site-urile rețin informații despre vizita utilizatorilor, cum ar fi: limba preferată, numele de utilizator și parola (pentru a nu fi necesară reînregistrarea la fiecare vizită pe site), tipul de dispozitiv folosit (computer, telefon mobil ș.a.) pentru a accesa site-ul. Cookie-urile permit simplificarea experienței de navigare pe un site, iar proprietarii site-urilor au posibilitatea de a oferi informații mai relevante utilizatorilor, conform nevoilor lor.

Cookie-urile ajută la funcționarea eficientă a Internetului şi au ca rezultat navigarea prietenoasă şi personalizată fiecărui utilizator. Fără ele, site-urile de pe Internet ar fi mult mai neplăcute sau plictisitoare.

Mai mult, cookie-urile ajută proprietarii de site-uri să le dezvolte continuu. Cookie-urile pot obține informaţii valoroase asupra modului cum este utilizat website-ul de către vizitatori, astfel încât să se poată furniza acestora experienţe din ce în ce mai bune în navigare.

Ce tipuri principale de cookie-uri există?

În funcție de modul de ștergere, există cookie-uri care sunt șterse imediat ce închizi browser-ul de Internet (acestea sunt denumite și cookie-uri de sesiune) și cookie-uri care sunt stocate pe dispozitivul tău cu scopul de a fi folosite inclusiv pentru următoarele tale vizite pe site (acestea se mai numesc și cookie-uri persistente deși, în ciuda numelui, expiră după o perioadă de timp). Cookie-urile persistente se reactivează atunci când vizitezi din nou site-ul care le-a plasat pe dispozitivul tău.

În funcție de persoana care le plasează pe dispozitivul tău, există cookie-uri proprii (pe care noi le plasăm pe dispozitivul tău) sau cookie-uri plasate de alte persoane (acestea se mai numesc și cookie-uri de la terți).

Ce durată de viață are un cookie?

Durata de viață a cookie-urilor depinde foarte mult de la un caz la altul, în funcție de scopul fiecărui cookie. După cum am indicat mai sus, unele cookies sunt folosite doar pentru o singură sesiune de navigare, în timp ce altele persistă pentru o perioadă de timp determinată după ce părăsești site-ul.

Independent de tipul de cookies, poți oricând să le ștergi sau dezactivezi.

Sunt cookie-urile periculoase pentru dispozitivul meu?

Cookie-urile sunt inofensive. Nu conțin programe, viruși sau alte fișiere dăunătoare și nu pot accesa informațiile de pe dispozitivul utilizatorului. Deoarece cookie-urile sunt instalate prin solicitarea unui browser Internet (a webserver-ului acestuia), doar acel webserver care le-a trimis poate să le acceseze din nou atunci când utilizatorul revine pe site-ul asociat acelui webserver.

Totuşi, cookie-urile pot fi folosite în scopuri negative, ca o formă despyware. Multe produse anti-spyware marchează însă cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ştergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general, browser-ele au setări de confidenţialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate şi ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un website.

Au cookie-urile vreo legătură cu datele mele cu caracter personal?

Unele cookie-uri colectează informații anonime, care nu spun nimic despre tine. Altele colectează informații care ta pot identifica, de exemplu, adresa IP.

Care sunt scopurile concrete pentru care prezentul site] folosește cookie-uri?

Cookie-urile de pe acest sitesunt folosite pentru mai multe scopuri specifice. De exemplu:

  • pentru a îmbunătăți site-ul și pentru a realiza mentenanța acesteia;
  • pentru dezvoltarea caracteristicilor de siguranță ale site-ului;
  • pentru a putea ține cont de preferințele pe care le-ai exprimat în sesiuni de navigare anterioare, personalizând experiența ta pe website și pentru a îți permite să te autentifici
  • pentru a soluționa problemele pe care le-ai putea întâmpina la accesare
  • pentru efectuarea analizei datelor și monitorizarea tendințelor de utilizare.

Cookie-urile noastre

La momentul actual nu utilizam cookie-uri interne pe website-ul www.ajusto.ro.

Cookie-uri de la terți

Există situații în care anumite părți din alte site-uri pot apărea pe site-ul nostru. Gândește-te, de exemplu, la un buton Like al Facebook sau la un video de pe Youtube (acestea sunt doar exemple) – în ziua de astăzi, aceste opțiuni sunt prezente pe aproape orice site. Atunci când aceste elemente apar pe site-ul nostru, înseamnă că le-am permis companiilor care dețin platformele respective să plaseze cookie-uri pe el.

Nu controlăm aceste cookie-uri de la terți și nici informațiile pe care le-ar putea colecta, așa încât te rugăm să consulți politica acelor furnizori dacă vrei să afli mai multe. Deoarece este vorba despre site-uri operate de alte persoane, cookie-urile care permit plasarea conținutului lor pe site-ul nostru provin de la operatorii lor, și nu de la noi. Este posibil ca terții să folosească cookie-uri pentru propriile scopuri. Pentru informații despre aceste cookie-uri de la terți, te rugăm să consulți politicile lor privind cookie-urile.

  • Google. Ca exemplu, cookie-urile Google creează statistici privind utilizarea site-ului; ajută la autentificarea utilizatorilor, prevenind utilizarea frauduloasă a datelor de autentificare și protejează datele utilizatorilor de accesul neautorizat; ajută Google să rețină (printr-un ID unic acordat de Google) preferințele tale și alte informații, cum ar fi limba preferată de afișare a site-ului (de exemplu, româna); ajută Google să ofere reclame adaptate preferințelor.
  • Google Analytics. Google Analytics este un instrument web de analizare care urmărește și raportează modul în care site-ul este folosit, ajutându-ne să îl îmbunătățim. Cookie-urile Google Anaylitcs colectează informații privind numărul de vizitatori ai site-ului, paginile vizitate, timpul petrecut pe site. Aceste informații sunt colectate în formă anonimă (agregată), fără referire la identitatea ta. Aceste cookie-uri ne oferă informații anonime despre ce faci pe site-ul nostru și cum ai ajuns la el. Ele ne permit, de asemenea, să cunoaștem problemele pe care vizitatorii le-ar putea întâmpina atunci când încearcă să acceseze site-ul nostru.
  • Youtube. Dacă pe site-ul nostru sunt postate clipuri video prin intermediul Youtube, Youtube își va plasa cookie-urile pe dispozitivul tău atunci când ai apăsat Play. Cookie-urile Youtube de pe site-ul nostru înregistrează informații statistice anonime – spre exemplu, cu privire la numărul de vizualizări ale unui clip video și setările utilizate pentru vizualizarea acestuia; rețin preferințelor tale pentru a putea să îți afișeze conținut relevant celui vizualizat anterior sau reclame în cadrul unui clip Youtube plasat pe site-ul nostru
  • Hotjar. Hotjar este un instrument web de analiza care urmărește și raportează modul în care interactioneaza utilizatorii cu anumite pagini ale site-ul, ajutându-ne să îl îmbunătățim. Cookie-urile Hotjar colectează informații privind numărul de vizitatori pe anumite pagini ale site-ului, zonela in care se da click sau scroll. Aceste informații sunt colectate în formă anonimă (agregată), fără referire la identitatea ta. Aceste cookie-uri ne oferă informații anonime despre ce faci pe site-ul nostru. De asemenea, Hotjar foloseste o fereastra de comunicare cu tine prin care preluam comenzi. Pentu a te putea contacta, te rugam sa ne lasi numarul tau de telefon sau adresa de email

Cum pot să dezactivez cookie-urile?

Este posibilă setarea din browser pentru a nu mai fi acceptate cookie-urile. De asemenea, browser-ul poate fi setat astfel încât să accepte cookie-uri de la un site anume.

Toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Accesează opţiunea “ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii.

Blocarea modulelor cookies poate să conducă la afișarea incorectă a unor pagini de Internet.

Internet Explorer:

  • Deschide Internet Explorer.
  • Fă click pe butonul Instrumente, apoi pe Opțiuni Internet.
  • Fă click pe fila Confidențialitate, apoi, sub Setări, mută glisorul în partea de sus pentru a bloca toate modulele cookie sau în partea de jos, pentru a permite toate modulele cookie, apoi fă click pe OK.

Firefox:

  • În partea de sus a ferestrei Firefox, click pe butonul Firefox (meniul Unelte în Windows XP) și apoi click pe Opțiuni.
  • Selectează panoul Confidențialitate
  • Click pe Folosiți setări personalizate pentru istoric
  • Bifează căsuța Acceptă cookie-uri de la site-uri pentru activarea cookie-urilor şi debifeaz-o pentru dezactivarea acestora
  • Click pe OK pentru a închide fereastra Opțiuni

Chrome:

  • Click pe meniul Chrome menu în bara de instrumente a browser-ului
  • Selectează Setări
  • Click pe Afişaţi setările avansate
  • În secțiunea Confidențialitate, click pe butonul Setări privind conținutul

Safari:

  • Alege Preference din meniul Safari, apoi click pe Privacy
  • In secțiunea Block cookies, specifică dacă Safari acceptă cookies din partea site-urilor și când
  • Dacă dorești să afli ce site-uri stochează cookies în computerul tău, dă click pe Details

Vreau să știu mai multe despre cookie-uri

Dacă dorești să afli mai multe despre cookie-uri în general, inclusiv modul în care le poți dezactiva sau șterge, o sursă utilă este site-ul www.allaboutcookies.org

Dacă dorești să afli mai multe despre cookie-urile noastre de pe acest site (cookie-uri proprii), ne poți întreba oricând la detaliile noastre de contact de mai jos

Dacă ești interesat(ă) de cookie-urile terților plasate pe acest site, te rugăm să vezi secțiunea de mai sus sau, după caz, să contactezi entitățile cărora acele cookie-uri le aparțin

Detaliile noastre de contact

Dacă ai orice comentarii, sugestii, întrebări sau preocupări cu privire la cookie-urile de pe acest site, te rugăm să nu eziți să ne contactezi

Datele de contact ale persoanei cu sarcini în domeniul protecției datelor cu caracter personal:

Prenume și nume: Nicolae Garofil, Ofițer privind protecția datelor

Adresă corespondență: Bd. Marăşesti nr. 4-6, Sector 4, București, 040254

Adresă de email: Nicolae.Garofil@ro.engie.com

INFORMARE GENERALĂ

PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Data intrării în vigoare: 25 mai 2018

Confidențialitatea, securitatea și protecția datelor tale cu caracter personal atunci când utilizezi platforma noastră de furnizare de servicii și asistență tehnică ajusto.ro (Ajusto) sunt importante pentru noi, ENGIE Romania SA (ENGIE sau noi).

Prin urmare, asigurarea confidențialității și integrității datelor tale va fi o prioritate a ENGIE și o preocupare constantă pentru noi. De aceea, ne străduim să prelucrăm datele tale cu caracter personal în conformitate cu principiile și în spiritul legislației în materie aplicabile în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR).

Cui se adresează această informare? Am pregătit această informare pentru toate persoanele care vizitează Ajusto și ale căror date personale ajung să fie prelucrate de către noi în interacțiunea lor cu Ajusto. Indiferent dacă ai creat ori dorești să creezi un cont de Utilizator/client pe Ajusto, dacă ești un Profesionist/meșter înscris în rețeaua Ajusto ori dorești să te înscrii în această rețea sau dacă ești pur și simplu un vizitator al Ajusto, e util să parcurgi această informare. Te rugăm să parcurgi mai întâi glosarul de la finalul acestei informări.

Ce contine informarea? Informarea generală privind protecția datelor cu caracter personal de către Engie pentru Ajusto îți prezintă:

(a) categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm;

(b) scopurile pentru care le prelucrăm;

(c) în lumina acestor scopuri, temeiurile prelucrărilor;

(d) terții către care am putea divulga datele;

(e) durata prelucrării acestor date (perioada de stocare);

(f) ce se poate întâmpla dacă nu ne furnizezi datele;

(g) drepturile tale în legătură cu prelucrarea datelor tale de către noi și modul în care le poți exercita;

(h) detaliile la care ne poți contacta cu privire la protecția datelor tale cu caracter personal;

(i) situațiile în care se aplică această informare și modificările sale.

1. CATEGORII DE DATE. SCOP. TEMEI

Mai jos, îți prezentăm fiecare situație în care ENGIE ar putea folosi datele tale cu caracter personal, în funcție de categoria căreia îi aparții. Indiferent de categoria din care faci parte, te rugăm să consulți și punctul 1.4 de mai jos, care cuprinde informații cu privire la scopul și temeiul pentru care putem prelucra datele tale indiferent de categoria de persoane din care faci parte.

În toate cazurile, obținem datele tale cu caracter personal de la tine, acestea nefiindu-ne furnizate de alte persoane.

1.1 Ești titular sau potențial titular al unui cont de Utilizator/client pe site-ul Ajusto?

Dacă ai deja un cont de Utilizator/client pe Ajusto sau dorești să creezi un astfel de cont, atunci vom folosi datele tale cu caracter personal pentru:

(i) Crearea și menținerea unui cont de Utilizator/client pe Ajusto Vom utiliza datele tale pentru a-ți putea crea și oferi acces la un cont pe Ajusto. În acest scop, avem nevoie să ne furnizezi următoarele informații: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, județ și să alegi o parolă. În acest caz, vom întemeia prelucrările pe necesitatea încheierii și/sau executării contractului cu tine (Termenii și Condițiile de utilizare a Ajusto).

(ii) Contractarea unui Profesionist/meșter prin Ajusto În situația în care dorești să angajezi un Profesionist/meșter din rețeaua Ajusto, putem folosi datele tale de identificare și de contact pe care ni le-ai furnizat, alături de adresa la care dorești să se facă lucrarea, imaginile pe care le poți încărca pe Ajusto și informațiile din descrierea proiectului tău pe care ne-ai transmis-o prin Ajusto (atunci când nu este necesar să ne furnizezi unele dintre aceste informații, ți-am indicat aceasta la momentul la care ți-am cerut datele). Avem nevoie de aceste informații pentru a îți putea oferi acces la cei mai calificați Profesioniști/meșteri din rețea, în funcție de nevoile tale. De asemenea, în scopul facturării și al plății, vom avea nevoie de datele tale de contact și, dacă ești o persoană fizică care acționează în nume propriu, de informații privind contul tău bancar, serviciile prestate prin Ajusto și suma facturată, iar dacă reprezinți o persoană juridică, de informații privind compania respectivă.

În toate aceste cazuri, dacă ești o persoană fizică care acționează în nume propriu, ne vom întemeia prelucrarea datelor tale pe necesitatea încheierii și/sau executării contractului cu tine.

Dacă ești reprezentantul unei persoane juridice, ne vom întemeia prelucrarea datelor tale în aceste cazuri pe interesele noastre legitime de a putea executa contractul pe care l-am încheiat cu compania din care faci parte și de a ne asigura că aceasta execută, la rândul său, acel contract.

(iii) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitărilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a răspunde eventualelor tale solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le vei adresa.

În acest caz, temeiul prelucrărilor va fi executarea contractului cu tine (dacă ești o persoană fizică care acționează în nume propriu) / interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (dacă reprezinți o persoană juridică) sau, după caz, consimțământul tău (atunci când ne transmiți o solicitare, ești de acord să prelucrăm numele, prenumele tău, datele tale de contact și alte informații din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a îți putea transmite răspunsul nostru).

(iv) Comunicare cu tine în scop de marketing Pentru a îți trimite comunicări și oferte cu privire la produsele, serviciile și promoțiile noastre, este necesar să prelucrăm datele tale cu caracter personal. În acest caz, prelucrarea datelor tale va fi întemeiată pe consimțământul tău de a primi astfel de comunicări de la noi sau pe interesul nostru legitim de ați prezenta oferta de servicii similare.

Datele cu caracter personal care se referă la tine pe care le vom prelucra includ: nume, prenume, adresă de email, număr de telefon, adresă poștală.

În cazul în care ești un Utilizator/client actual, potrivit legii, avem dreptul de a îți transmite email-uri la adresa pe care am obținut-o de la tine cu ocazia vânzării unui produs sau serviciu către tine, cu scopul de îți trimite mesaje privind produse sau servicii similare pe care le comercializăm. În această situație, îți acordăm clar și expres posibilitatea de a te opune printr-un mijloc simplu și gratuit primirii de astfel de mesaje (de a te dezabona) atât atunci când obținem adresa ta de email de la tine, cât și cu ocazia fiecărui email pe care ți-l transmitem. În acest caz, prelucrarea datelor tale de către noi este permisă de prevederile articolului 12 alineatul (2) din Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Datele cu caracter personal care se referă la tine pe care le vom prelucra includ: nume, prenume, adresă de email, servicii și produse pe care le-ai cumpărat de la noi.

1.2 Ești un Profesionist/meșter înscris sau care dorește să se înscrie în rețeaua Ajusto?

Atunci, e posibil să folosim datele tale cu caracter personal pentru următoarele scopuri:

Pentru a putea desfășura relații de afaceri cu tine este necesar să prelucrăm anumite informații care te privesc pentru a putea începe și menține colaborarea cu tine.

Prima etapă a colaborării noastre este crearea contului tău pe Ajusto. În acest scop, vom prelucra următoarele date care se referă la tine: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, parola pe care ai ales-o, tipurile de servicii oferite, informații privind compania din care faci parte.

Ulterior, vei participa la procesul nostru de selecție a Profesioniștilor/meșterilor. Pentru a te putea înregistra în rețeaua noastră de Profesioniști/meșteri, va trebui să îți solicităm și să utilizăm următoarele informații/ documente referitoare la tine, care pot constitui/pot conține, de asemenea, date cu caracter personal: prenume, nume, număr de telefon, adresă de email, parola pe care ai ales-o, tipurile de servicii oferite, informații privind compania din care faci parte

Odată ce te-ai înscris în rețeaua noastră de Profesioniști/meșteri, pentru efectuarea plăților către tine vom folosi informații care includ: datele tale de identificare, datele tale de contact, serviciile pe care le-ai prestat, prețul acestora, persoana căreia i-ai prestat serviciile și locul unde le-ai prestat, informații privind contul tău bancar.

În toate cazurile descrise sub acest punct, ne vom baza prelucrarea datelor care se referă la tine pe încheierea / executarea contractului dintre tine și noi (dacă ești o persoană fizică ce acționează în nume propriu) sau, după caz, pe interesele noastre legitime de a putea executa contractul pe care l-am încheiat cu compania din care faci parte și de a ne asigura că aceasta execută, la rândul său, acel contract (dacă acționezi ca reprezentant al unei persoane juridice).

(ii) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitărilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a răspunde eventualelor tale solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le vei adresa în decursul relației noastre.

În acest caz, temeiul prelucrărilor va fi executarea contractului cu tine (dacă ești o persoană fizică care acționează în nume propriu) / interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (dacă reprezinți o persoană juridică) sau, după caz, consimțământul tău (atunci când ne transmiți o solicitare, ești de acord să prelucrăm numele, prenumele tău, datele tale de contact și alte informații din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a îți putea transmite răspunsul nostru).

1.3 Ești un vizitator al Ajusto sau ai interacționat cu vreunul dintre conturile noastre pe rețelele de socializare?

Atunci, e posibil să folosim datele tale cu caracter personal pentru următoarele scopuri:

(i) Îmbunătăţirea experienţei tale pe website-ul nostru Pentru a putea ține cont de preferințele pe care le-ai exprimat în sesiuni de navigare anterioare, pentru a adapta website-ul nostru la dispozitivul pe care îl folosești, pentru a soluționa problemele pe care le-ai putea întâmpina la accesare, prelucrăm date precum: adresa IP; identificatori cookies; alţi identificatori online; identificator unic de dispozitiv (ID universal unic – UUID); data şi ora accesării website-ului; istoricul vizitelor; solicitarea web; data şi ora solicitării/ data și ora accesării website-ului; dispozitivul de pe care accesezi website-ul; tipul de browser de Internet şi limba browser-ului; informaţii despre evenimentele survenite pe dispozitivul tău (de exemplu, erorile); informaţii cu privire la setările hardware ale dispozitivului tău; informații despre locul în care te afli când accesezi website-ul nostru.

Pentru mai multe informații cu privire la identificatori (cookies), click aici:

COOKIES

Temeiul prelucrării va fi în cele mai multe cazuri consimțământul tău (în cazul în care nu este vorba despre servicii necesare pentru a îți oferi acces la website), inclusiv astfel cum acesta este exprimat prin utilizarea setărilor aplicației de navigare pe Internet (browser) sau a altor tehnologii similare prin intermediul cărora se poate considera că ți-ai dat consimțământul.

(ii) Cunoașterea opiniilor tale pe care ni le comunici De asemenea, atunci când postezi un comentariu sub una dintre postările noastre pe rețelele de socializare, apeși butonul Like, redistribui postarea noastră și/sau ne transmiți un mesaj pe unul dintre conturile noastre, vom prelucra datele tale cu caracter personal pe care ni le-ai transmis (nume de utilizator, fotografie de profil, acțiunea pe care ai întreprins-o – like / altă reacție sau conținutul comentariului tău).

În aceste cazuri, ne vom întemeia prelucrarea pe consimțământul tău.

(iii) Gestionarea sistemelor noastre de comunicații şi IT și protecția acestora Putem prelucra datele tale pentru: gestionarea sistemelor noastre de comunicații; gestionarea securităţii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra reţelelor noastre IT; protejarea datelor şi a sistemelor noastre împotriva atacurilor şi a altor acte similare în mediul virtual.

În acest scop, vom prelucra date privind: adresa de IP a dispozitivului de pe care s-a efectuat accesul, tipul de dispozitiv și numele de utilizator folosit la autentificare.

1.4 Dacă ești în oricare dintre situațiile de mai sus sau în alte situații

Putem, de asemenea, să prelucrăm datele tale pentru următoarele scopuri:

(i) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitărilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a răspunde eventualelor tale solicitări, cerințe, reclamații, sau oricăror altor întrebări pe care ni le vei adresa.

În acest caz, temeiul prelucrărilor va fi executarea contractului cu tine (dacă există)/ interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (dacă reprezinți o persoană juridică) sau, după caz, consimțământul tău (atunci când ne transmiți o solicitare, ești de acord să prelucrăm numele, prenumele tău, datele tale de contact și alte informații din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a îți putea transmite răspunsul nostru).

(ii) Răspuns la solicitările autorităților sau prelucrarea datelor în alte cazuri în care legea ne obligă Este posibil ca uneori să fim sub o obligație legală de a comunica datele tale către anumite autorități, de a stoca datele tale pe o anumită perioadă sau de a prelucra într-un alt mod datele tale. În acest caz, temeiul prelucrării va fi îndeplinirea unei obligații legale.

(iii) Realizarea unor tranzacții, restructurări sau a altor operațiuni În contextul unor tranzacții, este posibil să divulgăm datele tale către potențiali achizitori sau consultanți ai acestora ori autorități, deși vom încerca să reducem pe cât posibil aceasta. În acest caz, prelucrarea va avea loc în temeiul intereselor noastre legitime sau al îndeplinirii unor obligații legale

(iv) Apărarea drepturilor și a intereselor noastre sau ale altor persoane Este posibil să prelucrăm datele tale pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor sau intereselor noastre sau ale altor persoane înaintea instanțelor de judecată, a executorilor judecătorești, a notarilor publici, a altor autorități publice, a tribunalelor arbitrale, a mediatorilor sau a altor organisme publice sau private care soluționează dispute, a avocaților, consultanților noștri sau ale altor persoane fizice sau juridice, publice sau private, care sunt implicate în cadrul acelor dispute. În această situație, vom prelucra datele tale cu caracter personal, după caz, în temeiul îndeplinirii unor obligații legale care ne revin sau al intereselor noastre legitime.

1.5 Despre datele terților Dacă ne transmiți date cu caracter personal privitoare la alte persoane (de exemplu, reprezentanții tăi, rudele tale, prietenii tăi, persoane care te recomandă etc.), te rugăm să te asiguri că i-ai informat despre scopul, motivul (temeiul: executarea contractului pe care l-ai încheiat cu ei, consimțământul lor etc.) și alte informații cu privire la modul în care le prelucrezi datele și că i-ai îndrumat spre această informare cu privire la modul în care ENGIE prelucrează date cu caracter personal sau/ și că le-ai explicat prevederile acesteia.

De asemenea, ne vom îndeplini obligația de a informa respectivele persoane despre modul în care le prelucrăm datele, atunci când este cazul.

2. CUI VOM DIVULGA DATELE TALE

Ca regulă, nu vom divulga datele tale către alte persoane fizice sau juridice decât în măsura necesară oferirii serviciilor Ajusto, după cum urmează:

(i) Dacă ești un Utilizator/client Ajusto, vom transmite informații privind, în special, identitatea ta, datele tale de contact, adresa și proiectul de care ai nevoie către Profesioniștii/meșterii relevanți din rețeaua Ajusto.

(ii) Dacă ești un Profesionist/meșter din rețeaua Ajusto, vom transmite informații privind, în special, identitatea ta, datele tale de contact, serviciile pe care le oferi, prețurile pe care le ceri către Utilizatorii/clienții relevanți de pe Ajusto.

Încercăm să limităm accesul la datele tale cu caracter personal, cu toate acestea în anumite cazuri este posibil să fie nevoie să divulgăm date care se referă la tine.

Putem divulga datele tale către alte companii sau persoane fizice, cum ar fi: alte companii din grupul ENGIE, persoane fizice sau juridice care acționează ca persoane împuternicite pentru noi în diverse domenii (cum ar fi arhivarea de documente sau stocarea de baze de date), alte persoane, instanțe, autorități. În aceste cazuri, vom divulga datele pentru motive legitime legate de activitatea noastră, cum ar fi arhivarea și păstrarea în siguranță a documentelor noastre, constatarea, apărarea și exercitarea drepturilor sau intereselor noastre sau ale unei alte persoane.

De asemenea, după cum am precizat mai sus, în anumite cazuri este posibil să avem o obligație legală de a divulga datele date către autorități publice sau alte persoane fizice sau juridice.

În toate aceste cazuri vom depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura că destinatarii datelor tale le prelucrează în condiții de securitate și confidențialitate, în conformitate cu scopul pentru care le-am transmis și cu respectarea drepturilor tale.

3. ÎN CE CONDIȚII AM PUTEA TRANSFERA DATELE TALE CĂTRE STATE TERȚE SAU ORGANIZAȚII INTERNAȚIONALE

În acest moment nu transferăm și nu intenționăm să transferăm datele tale cu caracter personal sau o parte dintre acestea către alte companii, organizaţii sau persoane din state terţe sau către organizaţii internaţionale.

Dacă va fi necesar să transferăm datele tale către vreuna dintre destinațiile de mai sus, te vom informa în avans despre decizia noastră.

4. CÂT VOM PĂSTRA DATELE TALE

Vom stoca datele tale pe întreaga perioada în care contul tău de Utilizator Ajusto este activ, precum și încă un an de la dezactivarea acestuia, cu exceptia cazurilor in care legea sau regulile de arhivare prevăd un termen mai lung.

Perioadele de stocare sunt bazate pe prevederile legale (în special a celor privind protecția datelor cu caracter personal), având în vedere, de asemenea, obligațiile de stocare a unor anumite date, termenele de prescripție aplicabile, practicile recomandate în materie și scopurile activității noastre.

5. CE SE POATE ÎNTÂMPLA DACĂ NU NE FURNIZEZI DATELE

În cele mai multe cazuri, nu ai o obligație de a ne furniza datele tale cu caracter personal. Totuși, dacă nu ne oferi datele solicitate, nu vom putea, de exemplu, să încheiem sau să negociem un contract cu tine, să îți vindem produsele sau să îți prestăm serviciile noastre, să îți permitem acces la toate opțiunile de pe website-ul nostru, să îți răspundem la reclamanții sau solicitări ori să îți trimitem comunicări cu privire la produsele, serviciile și promoțiile noastre care te-ar putea interesa.

6. INEXISTENȚA UNUI PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT

Nu luăm decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor tale (inclusiv crearea de profiluri) care să producă efecte juridice cu privire la tine sau care să te afecteze într-un mod similar într-o măsură semnificativă.

7. DREPTURILE TALE ȘI CUM POȚI SĂ LE EXERCIȚI

Dorim să fii conștient de drepturile tale și de maniera în care le poți exercita.

Drepturile tale:

Ai următoarele drepturi:

  • Dreptul de acces la date Ai dreptul de a obţine accesul la datele tale pe care le prelucrăm sau le controlăm sau la copii ale acestora; ai, de asemenea, dreptul de a obţine de la noi informaţii cu privire la natura, prelucrarea şi divulgarea acestor date.
  • Dreptul la rectificarea datelor Ai dreptul de a obţine rectificarea inexactităţilor datelor tale pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  • Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat) Ai dreptul de a obţine de la noi ştergerea datelor tale pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  • Dreptul la restricţionarea prelucrării datelor Ai dreptul de a restricţiona prelucrarea datelor tale pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  • Dreptul de a obiecta Ai dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor tale de către noi sau în numele nostru.
  • Dreptul la portabilitatea datelor Ai dreptul de a obţine transferul către un alt operator al datelor tale pe care le prelucrăm sau le controlăm.
  • Dreptul la retragerea consimţământului În situaţiile în care prelucrăm datele tale în temeiul consimţământului tale, ai dreptul de a îți retrage consimţământul; poți face aceasta în orice moment, cel puţin la fel de uşor cum ne-ai acordat iniţial consimţământul; retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor tale pe care am realizat-o înainte de retragere.
  • Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere Ai dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor tale de către noi sau în numele tău.
  • Mai multe informaţii despre drepturile tale:

    DREPTURILE TALE ÎN DETALIU

    Poți obţine mai multe informaţii despre drepturile tale dând click aici:

    ANEXA NGI

    Cum îți poți exercita drepturile

    Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a îți retrage consimțământul, atunci când îți prelucrăm datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice întrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din această informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrării datelor tale de către noi, te rugăm să folosești oricând dorești detaliile de contact din secțiunea DETALIILE NOASTRE DE CONTACT, de mai jos.

    Vom încerca să răspundem cât mai rapid şi complet tuturor întrebărilor şi preocupărilor tale şi să facilităm exercitarea drepturilor tale.

    8. DATELE NOASTRE DE CONTACT

    Dacă ai orice comentarii, sugestii, întrebări sau preocupări cu privire la orice informații din această informare sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor tale de către noi, te rugăm să nu eziți să ne contactezi oricând.

    Ne poți contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos; vom încerca să răspundem în timp util solicitării tale.

    Datele noastre de contact

    Denumire completă: Engie România SA (Ajusto)

    Adresă corespondență: Str. Gramont Nr 38, Sector 4, București, România

    Număr de telefon: 031 800 9000 (disponibil de Luni până Vineri, între orele 09:00 – 19:00)

    Adresă de email: hello@ajusto.ro

    Website: www.ajusto.ro

    Datele de contact ale persoanei cu sarcini în domeniul protecției datelor cu caracter personal (aceasta este persoana pe care trebuie să o contactaţi în legătură cu orice probleme referitoare la protecţia datelor tale cu caracter personal)

    Prenume și nume: Nicolae Garofil, Ofițer privind protecția datelor

    Adresă corespondență: Bd. Marăşesti nr. 4-6, Sector 4, București, 040254

    Adresă de email: Nicolae.Garofil@ro.engie.com

    9. CÂND SE APLICĂ ACEASTĂ INFORMARE

    Această informare generală se aplică în legătură cu prelucrarea datelor tale de către ENGIE, astfel cum acesta a fost definit la punctul 1 de mai sus, cu privire la interacțiunile tale cu website-ul www.ajusto.ro.

    Această informare nu se aplică în legătură cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele postate pe Ajusto sau despre care te informăm în alt mod. De asemenea, această informare nu acoperă activitatea altor companii sau persoane fizice sau persoane care fac publicitate serviciilor sau produselor noastre ori care îți prelucrează datele în alt mod prin intermediul Ajusto.

    10. MODIFICĂRILE ACESTEI NOTE DE INFORMARE

    Este posibil să modificăm această notă de informare. În astfel de cazuri, te vom informa în avans, prin postarea acestei politici pe website înainte de intrarea sa în vigoare

    Vom posta această notă de informare și pe website-ul www.ajusto.ro, în secțiunea dedicată protecției datelor cu caracter personal. De asemenea, vom păstra toate versiunile anterioare ale acestei note de informare în cadrul aceleiași secțiuni, pentru a putea fi consultate de către persoanele interesate.

    11. CE SEMNIFICĂ TERMENII PE CARE I-AM FOLOSIT ÎN ACEASTĂ NOTĂ

  • Autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal: o autoritate publică independentă care, potrivit legii, are atribuţii referitoare la supravegherea respectării legislaţiei protecţiei datelor cu caracter personal. În România, această autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
  • Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice sau apartenența la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice; datele privind sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane fizice.
  • Date cu caracter personal: orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (denumită „persoană vizată”). O persoană fizică este identificabilă dacă poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, număr de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, în noțiunea de date cu caracter personal sunt incluse următoarele: numele și prenumele; adresa de domiciliu sau de reședință; adresa de email; numărul de telefon; codul numeric personal (CNP); serviciile medicale accesate (sunt date sensibile); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocație. Categoriile de date cu caracter personal despre tine pe care le prelucrăm sunt enumerate mai sus.
  • Operator: persoana fizică sau juridică care decide de ce (în ce scop) şi cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, răspunderea pentru respectarea legislaţiei referitoare la datele cu caracter personal revine în primul rând operatorului. În relația cu tine, noi suntem operatorul, iar tu ești persoana vizată.
  • Persoană împuternicită: orice persoană fizică sau juridică care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului, alta decât angajaţii operatorului.
  • Persoană vizată: persoana fizică la care se referă (căreia îi „aparțin”) anumite date cu caracter personal. În relația cu noi (operatorul), tu ești persoana vizată.
  • Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operațiune/set de operațiuni efectuată/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea înseamnă orice operaţiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent dacă prin mijloace automate sau manuale.
  • Stat terț: un stat din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European.
  • Mulțumim,

    Echipa AJUSTO