Trucuri simple pentru a scăpa de puricii din casă

29 august, 2018

Știai că puricii pot să sară de 200 de ori mai sus decât propria înălțime? E ca și cum un om ar putea sări peste Empire State Building din New York. Impresionant, nu-i așa? De aceea, nu ar trebui să ne mire faptul că se pot lua cu ușurință, chiar dacă nu avem animale de companie. Partea și mai neplăcută este aceea că se înmulțesc extrem de rapid, o femelă depunând în medie între 700- 800 de ouă, în serii de câteva duzini.

Pulex iritans, cum este denumit științific puricele, este unul dintre cei mai des întâlniți paraziți externi. Acest mic vampir cu nume hilar se hrănește cu sângele gazdei pe care evident o mușcă, mai clar spus, o înțeapă cu trompa. În momentul înțepăturii, o serie de substanțe toxice din saliva puricelui se eliberează în fluxul sangvin al victimei, de aici și producerea mâncărimilor neplăcute.

Partea tristă este că s-a dovedit că în afara reacțiilor imediate la nivelul pielii, puricii pot provoca iritații grave epidermei, iar în cazul persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, pot transmite paraziți intestinali ce duc la apariția afecțiunilor stomacale.

Ok și acum te vei întreba, cum scăpăm de ei? Iată 5 trucuri super simple de a scăpa de purici, care nu implică folosirea soluțiilor toxice:

Trucuri simple pentru a scăpa de puricii din casă

1. Menține curățenia! Cea mai bună metodă de a preveni dar și de a scăpa de purici este curățenia. Aspiratul este cea mai bună metodă de eliminare a puricilor. Pentru a te asigura că vei îndepărta total musafirii nepoftiți, folosește un aspirator cu saci de unică folosință sau cu cană de colectare, pe care să o cureți imediat după aspirare. Ai grijă să nu omiți nicio zonă din casă, inclusiv salteaua patului și interiorul dulapurilor. Încearcă să renunți la covoare o perioadă dacă nu ai posibilitatea să le speli.

2. Spală hainele și lenjeriile la temperatură mare! Odată ce ai aspirat și curățat casa, spală lucrurile infestate. Lenjeria de pat, hainele, cuverturile și păturile, toate ar trebui spălate la temperaturi ridicate, cu un detergent mai puternic. Este de preferat să le usuci cât mai repede, direct în bătaia soarelui sau la uscător, deoarece puricii preferă locurile cu umiditate crescută.

3. Folosește uleiuri esențiale! Uleiurile esențiale din plante precum menta, citronella, rozmarinul sau busuiocul au efectul de a ține la distanță puricii, cât și alte insecte precum țânțarii sau căpușele. Dacă nu vrei să apelezi la soluții toxice, mai ales dacă ai copii mici, apelează la ajutorul uleiurilor esențiale pe care le poți pulveriza pe podea sau în zonele unde crezi că s-ar putea ascunde micii invadatori.

4. Improvizează o capcană! Una dintre metodele de eliminare a puricilor total neinvazivă pentru mediul exterior este folosirea unei capcane. De fapt este vorba de plasarea, pe timpul nopții, a unui vas cu apă și detergent de vase în dreptul unei lămpi aprinse pe podea. Se spune că puricii atrași de lumină vor sări în vasul cu apă și săpun, din care nu mai pot ieși pentru că vor aluneca.

5. Presară sare în zonele ascunse. Crăpăturile din podea sau puful covoarelor sunt zonele preferate unde puricii își pot depunde ouăle. Pentru că sarea are rolul de a elimina apa, presară în locurile pe care nu le poți curăța în mod normal prin alte mijloace. Lasă sarea să acționeze peste noapte sau chiar o zi-două, până când ouăle și larvele se vor deshidrata și vor muri.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!