Top 5 avantaje pentru a alege gazon artificial în propria grădină

14 august, 2020

Planul oricărei persoane care alege să se mute la casă este acela de a avea un gazon perfect pe care să calce dimineața în picioarele goale, eventual cu cafeaua în mână. De la vis la realitate nu este deloc doar un pas, ci dimpotrivă. Gazonul natural este greu de întreținut, trebuie tuns permanent, udat aproape zilnic, fără să mai punem la socoteală eliminarea buruienilor sau a căpușelor.

Dacă nu ai timp să te ocupi de gazon, atunci va fi aproape imposibil să-l păstrezi în stare bună, așa că opțiunea de a alege gazon artificial devina una demnă de luat în seamă. Iată care sunt avantajele principale pentru care gazonul artificial câștigă teren:

avantaje gazon artificial

1. Arată mereu perfect

Spre deosebire de gazonul natural, iarba artificială nu se usucă dacă este prea cald sau secetă. Gazonul sintetic va avea mereu aceeași culoare verde intens, aceeași textură și înălțime a firului și un aspect mereu nou, ca firul proaspăt de iarbă. Nu te confrunți cu creșterea buruienilor și a altor plante dăunătoare, ca în cazul gazonului natural.

2. Nu trebuie udat

Dacă timpul este problema ta numărul 1, atunci ar trebui să iei în calcul gazonul artificial. Chiar dacă există sisteme de irigare artificială care se pot programa la intervale de timp, investiția este posibil să nu merite. Cu gazon artificial poți pleca liniștit în vacanță fără să-ți pui problema că gazonul se va usca sau că trebuie tuns.

3. Este ușor de întreținut

Așa cum menționam anterior, gazonul artificial are marele avantaj că nu trebuie udat sau tuns, dar nici nu necesită o întreținere specială, fiind vorba de un material plastic. În funcție de locul unde este instalat și suprafața decorată cu gazon artificial, tot ce trebuie să faci este să-l cureți cu aspiratorul ca să elimini praful și să-l speli ușor cu furtunul cu apă, fără să fie necesare alte produse de curățare. Sau poți spăla doar zonele care s-au murdărit – exact cum ai proceda cu un covor sau cu o mochetă obișnuită.

4. Are o durată mare de viață

Un gazon artificial de calitate poate rezista foarte bine chiar și 25 de ani, dacă este corect întreținut. Textura ierbii sintetice nu se deteriorează din pricina pașilor sau a altor agresiuni externe obișnuite. Prin urmare, este o investiție pe termen lung.

5. Rezistă la orice condiții meteo

Pe timp de ploaie, un teren cu gazon sintetic este bine drenat, așadar apa nu se acumulează în iarba sintetică, deci nu se vor forma bălți sau noroi în grădină. În timp ce, pe timp de secetă, căldura nu afectează firul ierbii, așa cum se întâmplă în cazul gazonului natural.

Chiar și așa, există atât argumente pro, cât și argumente contra pentru amenajarea curții cu gazon artificial. Dacă ești pasionat de frumos și natură, și ai nevoie de ajutorul unui specialist în amenajări exterioare solicită o ofertă personalizată ajusto.ro.