Tipărirea pe perete – Imagini care prind viață pe pereții casei

Tipărirea pe perete – Imagini care prind viață pe pereții casei

8 octombrie, 2021

De la primele răzuiri pe pereții peșterilor, cu mii de ani în urmă, am parcurs un drum lung pentru a putea păstra și afișa arta noastră pe perete, sub formă pictată, pe și cu diferite materiale. Ideea a fost mereu o decorare care să îmbunătățească confortul locuinței, să o facă mai relaxantă și mai prietenoasă.
Pe măsură cu trecerea timpului tehnologia a progresat în toți acești ani, ultimile două, trei decenii reprezentând un salt enorm. În aceeași filozofie intră și reimaginarea pereților. Când a fost introdusă pe piață imprimanta pentru perete, aceasta a fost inițial doar în scopuri de branding comercial și publicitate. Acum, după ce a parcurs un drum lung spre casele rezidențiale, o tipărire pe perete se face pentru un uz personal, pentru a îmbunătăți confortul locuinței.

Motive pentru o tipărire pe perete

Zugrăvirea apoi tapetarea pereților a însemnat o decorare cu un model repetitiv, care chiar dacă a avut un design foarte plăcut a lăsat întotdeauna loc de mai bine și mai frumos. Pentru a imita lucrările ce acopereau întregul perete, un pas enorm s-a făcut prin apariția fototapetului de mari dimensiuni, pe întregul perete.

Printre scăderile acestuia însă există lipsa de continuitate a suportului pe care este imprimat, curățarea nu foarte ușoară, hârtia nefiind o suprafață foarte rezistentă și durabilă, dar nici ușor de protejat de razele UV.

Există o multitudine de motive pentru o tipărire direct pe perete:

  • Se curăță ușor. Imaginea tipărită se poate curăța sau spăla cu ușurință, fără a o deteriora. Suprafața este gata imediat după imprimare.
  • Se poate tipări orice imagine. Există milioane de imagini pe internet gata să fie tipărite pe perete sau puteți utiliza propriile fotografii, texte, schițe, etc.
  • Se poate imprima pe orice suprafață verticală: sticlă, lemn, metal, faianță, tencuială, cărămidă, plastic, piatră, pereți de gips carton, etc.
  • Cerneala este protejată împotriva radiațiilor UV. Deci imaginea tipărită nu își pierde culoarea.
  • Imaginea este durabilă. Suprafața imprimată rezistă la lovituri ușoare, iar imaginea rezistă 10 ani la interior și 5 ani la exterior.
  • Cerneala nu are toxicitate. Ea nu dăunează mediului, aceasta devenind plastic după tipărire.
  • Se poate înlătura rapid. Dacă nu vă mai place imaginea, pur și simplu dați 2-3 straturi de lavabilă deasupra ei iar peretele va fi ca nou.
tiparire de perete

De ce să treci la tipărire pe perete?

  • Ai foarte multe posibilități pentru alegerea imaginilor. O tipărire pe perete are cea mai mare flexibilitate și personalizare, putând fi imprimate de la simboluri naturale la mărirea unor fotografii din colecția proprie sau din alte colecții. Se poate alege dintr-o gamă largă de teme, cum ar fi pădurea, natură, religie, imagini abstracte, 3D, fotografii de familie sau individuale, pictura sau desene animate.
  • Fără îmbinări. Nu apar zone de îmbinare ca cele ce apar la un tapet, tipărirea făcându-se pe o singură suprafață și nesuprapunând plăci diferite de material. Ca atare, totul este intact, astfel este mai puțin probabil să se deformeze. Ajută la economisirea costurilor de reparații, revopsire sau chiar întreținere pe termen lung, în timp ce încă arată la fel de bine ca noi.
  • Timp de răspuns rapid. Sarcina de a picta peretele în sine durează deja mult timp, și în plus trebuie așteptat ca vopseaua să se usuce, ceea ce testează răbdarea și mai mult. O tipărire pe perete, pe de altă parte, are un timp de răspuns relativ rapid, astfel încât proprietarii casei se pot bucura de zonă după câteva ore de instalare, fără a sacrifica calitatea sau atractivitatea estetică.
  • Este o lucrare durabilă. Dacă suprafața se crapă și apar spărturi după o anumită perioadă, acest lucru înseamnă că peretele ar trebui revopsit sau reparate defectele ori de câte ori este necesar, altfel neajunsurile ar fi foarte evidente și inestetice. O tipărire pe perete ar fi o soluție fără probleme, deoarece este mai durabilă și are o performanță mai lungă a afișajului interior dacă este utilizată în condiții normale.
tiparire imprimanta pentru perete

Ce trebuie știut despre tipărirea pe perete

  • Se poate imprima pe perete pe aproape orice suprafață, cu condiția ca aceasta să fie dreaptă, verticală și să fie într-o stare corespunzătoare, adică să nu aibă defecte, gen crăpături sau găuri, și între imprimantă verticală de perete și perete să nu existe nici un alt obiect.
  • Se poate face o tipărire pe perete direct, pregătit fie cu lavabil, fie cu decorativ. Se poate face de asemenea pe lemn, pal, sticlă, metale sau plastic, adică pvc.
  • Baza de sub print este de 43 cm înălțime, pe această suprafață nu se poate printa.
  • Înălțimea printului este de maxim 180 cm. În asemenea condiții înălțimea incăperii trebuie să fie de minimum 223 cm. O imprimantă pentru perete nu se poate monta dacă înălțimea minimă a încăperii este sub 223 cm.
  • Se poate printa până la 25 cm de colțurile încăperii, pe lățimea peretelui, în situația în care orientarea peretelui obturează direcția de deplasare pentru o imprimantă verticală de perete.
  • Nu există limită pentru lățimea printului.
  • Recomandăm ca peretele pe care urmează să fie făcută o tipărire pe perete să fie vopsit în alb, înainte de a începe imprimarea. Acest lucru permite accentuarea culorilor folosite la imprimare. Culorile sunt sensibil denaturate când se imprimă pe alt fundal. Este exclusă o tipărire pe perete vopsit în culori închise.
  • Durata de finalizare a proiectului depinde de câți mp are suprafața pe care se va imprima imaginea, dar și de imaginea aleasă.
  • Beneficiarul trebuie să verifice suprafața ce urmează să fie printată cu cel ce este responsabil de executarea lucrării.

O tipărire pe perete oferă posibilitatea ca în doar câteva ore să poți schimba complet atmosfera încăperii tale și chiar vizual a dimensiunilor acesteia. Și toate acestea fără să fii nevoit să cureți sau să speli nimic după lucrare pentru că aceasta se face cu utilaje performante și precise. Profită acum de metoda cea mai nou si moderna de decorare și tipărire pe perete. Folosește noua tehnologie care îți permite ca folosind o imprimantă verticală de perete să poți pune pe acesta orice imagine dorești și îți oferă posibilitatea să transpui în realitate tot ceea ce ai visat.

preloader