Temperatura optimă a aerului condiționat pe caniculă

19 iunie, 2019

Pentru a accentua senzația de răcorire pe timp de caniculă cele mai multe persoane scad temperatura din locuință foarte mult cu ajutorul aerului condiționat. Și în loc de a seta o temperatură de 22- 23 de grade Celsius setează aparatul la 16-17 grade Celsius. Consecința în astfel de situații este că, după câteva ore petrecute în preajma unui aparat setat la o temperatură foarte mică, multe persoane simt că au rămas „înțepenite”, resimt dureri ale mușchilor și articulațiilor și imposibilitatea de a-și mișca gâtul sau spatele. Pe fondul unui disconfort termic exagerat, la temperaturi caniculare, și ulterior petrecând timp într-un spațiu mult prea răcoros mușchii încep să se contracte puternic, riscând astfel să rămână încordați.

Ce se întâmplă când setăm aparatul de aer condiționat la o temperatură mult prea scăzută? Ce temperatură ar trebui să aibă aparatul de aer condiționat când este caniculă și care sunt precauțiile de care este bine să ții cont, îți spunem în cele ce urmează:

1. Reglează temperatura aerului condiționat, astfel încât să nu existe o diferență mai mare de 10 grade

Între cea de afară şi cea din casă sau mașină pentru a-ți proteja organismul. Problemele de sănătate tind să apară atunci când diferența de temperatură este resimțită de organism ca fiind una foarte mare. Schimbările bruște de temperatură și umiditate afectează sistemul respirator, producând disconfort la nivelul foselor nazale și acutizând afecțiuni precum rinitele, astmul bronșic, infecțiile urechii sau conjunctivita.

2. Evită contactul direct cu aerul condiționat şi direcționează-l către o zonă din cameră unde nu stă nimeni

Dacă totuși nu poți face acest lucru, ieși periodic din camera unde vrei să răcorești și oprește aerul la întoarcere. Nu sta niciodată în bătaia directă a aerului rece!

3. Curăță aparatul de două ori pe an

În afara de temperatura prea scăzută, lipsa de igienă a aparatului poate provoca îmbolnăvirea. În filtrele aparatelor de aer condiționat se adună o mulțime de bacterii și substanțe alergene precum mucegaiurile care pot produce probleme de sănătate, de la alergii și iritații, până la probleme respiratorii grave, mai ales în cazul copiilor mici. Un aparat de aer condiționat care funcționează doar în lunile de vară și este folosit doar pentru răcirea locuinței ar trebui curățat o dată pe an. În cazul în care aparatul funcționează pe tot parcursul anului, pentru răcirea și încălzirea spațiului, este necesară o curățare de doua-trei ori pe an.

4. Solicită verificarea anuală a aparatului de aer condiționat

Verificarea periodică a aparatelor de aer condiționat asigură o durată lungă de viață şi funcționarea la calitate optimă a aerului furnizat. În plus, un aparat care nu funcționează corect (de exemplu filtrele sunt încărcate de prea multe impurități și praf) va avea o performanță scăzută ceea ce va duce fie la un consum mai mare de energie cu 5-15%, fie la deteriorarea și stricarea acestuia mult mai devreme decât este cazul.

5. Nu utiliza un aparat care nu funcționează corect

Dacă aparatul tău de aer condiționat nu mai răcește corespunzător, evită să-l setezi la o temperatură foarte mică. În primul rând, asigură-te că acesta este curățat corect conform instrucțiunilor modelului. Dacă nu știi să faci singur acest lucru solicită ajutorul unui specialist în igienizarea aparatelor de aer condiționat. Este posibil ca aparatul să nu mai răcească aerul din cauza lipsei de freon, caz în care se impune reîncărcarea lui. Ține cont de asemenea că un aparat de aer condiționat nu poate rezista o viață întreagă, însă atâta vreme cât este corect întreținut și în funcție de calitatea produsului, acesta poate funcționa perfect între 5 și 15 ani.

Ai nevoie de ajutor în igienizarea, încărcarea cu freon sau montarea unui aparat de aer condiționat nou? Apelează la serviciile Ajusto și noi îți vom trimite specialistul potrivit! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader