Stop dezordine în bucătărie: 6 trucuri magice de organizare

19 decembrie, 2019

Ai ajuns în punctul în care te simți încolțit din toate părțile de obiectele din bucătărie? Îți dorești o reorganizare, dar pur și simplu nu știi de unde să începi? Bucătăria omului modern a ajuns într-adevăr asaltată de tot felul de ustensile, aparate, obiecte de gătit extrem de utile, dar care ocupă mult loc. Casele în schimb au rămas la aceleași dimensiuni, mai ales dacă vorbim de bucătăriile de bloc.

Indiferent de spațiul de care dispui, că ai o bucătărie spațioasă sau dimpotrivă una foarte mică, organizarea este cheia pentru a pune stop dezordinii în bucătărie. Cum faci acest lucru? Nu, nu ai nevoie de o baghetă magică, ci de trucuri magice care te vor ajuta să pui lucrurile într-o ordine corectă: 

Stop dezordine în bucătărie: 6 trucuri magice de organizare

1. Folosește organizatoare pentru sertare

Una dintre cele mai bune invenții posibile pentru o organizare eficientă în bucătărie sunt organizatoarele. Din plastic, metal sau din lemn, pentru tacâmuri, condimente, crătiți, aceste organizatoare sunt ideale când vrei să găsești cu mare ușurință tot ce ai nevoie când gătești.

2. Pune obiectele pe categorii

Sună simplu de tot, dar e un truc prea puțin luat în seamă. Însă, atunci când dedici câte un sertar pentru fiecare categorie de obiecte, îți va fi foarte simplu să te organizezi. Vei ști de fiecare dată unde sunt condimentele, prosoapele de bucătărie sau formele de copt atunci când gătești, fără să mai fie nevoie să deschizi 3 uși și două sertare în căutarea obiectului de care ai nevoie.

3. Separă vesela după dimensiune

Dacă ai un singur sertar pentru farfurii, atunci pune întotdeauna farfuriile unele peste altele, pe dimensiune, mai ales dacă numărul vaselor este crescut. Se va câștiga foarte mult spațiu, dacă vei pune farfuriile adânci, farfuriile plate sau bolurile în teancuri separate, fiecare obiect în categoria potrivită.

4. Depozitează capacele separat de cutii

În același loc, cutiile sau recipentele cu capac așază-le unele peste altele, iar capacele la fel stivuite lângă ele. Pentru că nu sunt ustensile de care ai nevoie frecvent, depozitează-le în sertarele de jos sau mai greu de ajuns ale mobilei de bucătărie.

5. Etichetează produsele

Ca să-ți fie mai ușor să identifici condimentul sau alimentul potrivit atunci când gătești, etichetează recipientele. Lipește pe capacele borcanelor sau cutiilor denumirea și termenul de valabilitate, mai ales dacă obișnuiești să scoți produsele din ambalajul lor original. 

6. Folosește cutii și coșuri pentru depozitare

Orice spațiu din bucătărie este valoros, chiar și acela care este între tavan și dulapurile de bucătărie, ori sub mobila de bucătărie și gresie. Profită de aceste spații și depozitează cutii și coșuri unde să păstrezi obiectele pe care le folosești rar și care ocupă spațiu în zona de lucru din bucătărie. Sticlele de vin, seturile de cești și pahare când ai mai mulți invitați sau obiecte electrocasnice mici pot fi depozitate în cutii cu capac care pe lângă faptul că vor arăta foarte bine, vor fi ferite de praf.

O bucătărie perfect funcțională este un spațiu în care electrocasnicele, zona de lucru și de depozitare sunt organizate în așa fel încât permit desfășurarea liberă a gătitului. Pare un vis să ai toate obiectele din bucătărie atât de ordonate, dar este realizabil. Dacă ai nevoie de ajutor în instalarea aparatelor electrocasnice, ajusto.ro are meșterul potrivit pentru casa ta!

preloader