Primăvara în casa ta: 5 idei pentru un decor vesel

16 aprilie, 2020

După luni bune de așteptare a zilelor însorite, calde, după curățenia de Paște pentru a sărbători Învierea așa cum se cuvine, casa e pregătită pentru o schimbare în ton cu anotimpul. Și nu ne referim la schimbări majore, înlocuirea mobilei sau zugrăvirea pereților, deși este foarte ok dacă îți permiți și vrei acest lucru, ci despre decorarea și amenajarea casei cu detalii care vor da o atmosferă veselă, optimistă și plină de prospețime ambientului.

Iată ce propuneri ți-am pregătit pentru a aduce în casa ta primăvara pentru a te bucura de un decor vesel și optimist:

primavara in casa ta

1. Culori pastel și imprimeuri florale

Acum este momentul să dăm la o parte tot ce înseamnă culori închise și țesăturile pufoase, pentru a aduce în prim plan culorile pastel, imprimeurile florale și materialele răcoroase. Suntem total de acord că draperiile groase și închise la culoare pentru a atrage lumina soarelui sunt ideale pe timpul sezonului rece, însă de acum vrem răcoare, lumină și imprimeuri vesele care transmit optimism, așa că pentru un decor vesel vei avea nevoie de flori, fluturi, fructe și ce imprimeuri te binedispun. Lenjeria de pat, fața de masă, pernuțele decorative sau draperiile sunt câteva elemente perfecte de design interior care pot aduce primăvara și în interiorul casei tale.

2. Plante de interior și minisere

Zambilele, narcisele, lalelele, freziile sunt florile specifice primăverii, dar în definitiv tot ce este verde îți amintește de natura care ne înconjoară. Dacă vrei să aduci elementele din exterior în interiorul casei tale, atunci nu te sfii să te înconjori de ghivece cu suculente, plante de interior cu frunze verzi, muschi și licheni decorativi sau chiar minisere cu plante aromatice. Este destul de simplu să aduci mici note de verdeață în casa ta și fără să necesite prea multă îngrijire.

3. Hamac, șezlong, balansoar

Un apartament la bloc nu înseamnă automat izolare de tot ce înseamnă relaxare și bună dispoziție. Te poți folosi de decorațiunile sau obiectele de mobilier care reprezintă chiar o invitație la destindere așa cum sunt șezlongurile, un balansoar sau scaune cu o măsuță pentru a servi cafeaua de dimineață.

Dacă vrei un element de decor de primăvară care te va transfera cu siguranță în decorul perfect de relaxare în natură, atunci ce spui de un hamac sau un leagăn suspendat? Imaginează-te în hamacul tău suspendat în aer, ascultând muzica preferată sau citind o carte, sau dându-te în leagan în propria ta sufragerie.

4. Decorațiuni în ton cu natura

De la veselă și tacâmurile cu care servești masa, până la statuete, vaze pentru flori, tablouri, coșuri de depozitare din ratan sau covorașul de la intrare alege modele în culori vesele, cu simboluri inspirate din natură. Întampină primăvara cu un decor vesel și variat, plin de culoare.

5. Organizare, simplificare, eliberare

Pentru ca toate ideile menționate mai sus să creeze acel decor vesel de primăvară pe care cu toții ni-l dorim în propria casă, organizarea trebuie să fie cheia oricărei curățenii de primăvară. Așa cum spuneam la început eliberează-ți casa de lucrurile groase care amintesc de iarnă și donează sau aruncă toate acele obiecte care nu îți mai folosesc și care nu fac decât să aglomereze.

Inspirația, creativitatea și starea de bună dispoziție vin atunci când casa și mintea îți sunt curățate de lucrurile nefolositoare, așadar permite primăverii să se instaleze în casa ta folosind doar acele lucruri care te reprezintă și care dau culoare și veselie decorului tău!