Plante de grădină care iubesc soarele: cum îți colorezi grădina de vară

4 iunie, 2020

Grădinarii cu experiență știu că pentru a avea o grădină frumoasă trebuie să cunoști nevoile plantelor, astfel încât să le asiguri condițiile de care au nevoie pentru a se dezvolta corespunzător. De exemplu, dacă ai o grădină însorită, florile de care ai nevoie sunt cele care iubesc soarele și lumina directă, și nu cele care preferă umbra și locurile răcoroase.

Îți prezentăm plante de grădină care iubesc soarele, care încântă prin coloritul super și variat și prin aromele plăcute:

plante de gradina care iubesc soarele

1. Flori de piatră

Pe cât de ușor de crescut, pe atât de minunată este floarea de piatră, datorită coloritului superb și multicolor. Portulaca grandiflora, că aceasta este denumirea științifică, este una dintre florile care iubește soarele din plin și are nevoie de căldura directă a soarelui pentru a înflori. Așadar, dacă grădina ta este invadată de soare, florile de piatră sunt prinlemel plante de grădină la care ar fi bine să te gândești. Ține cont că dacă vei planta această floare toamna târziu, te vei bucura de perioada ei de înflorire de la începutul primăverii până la sfârșitul verii, iar dacă o plantezi primăvara, aceasta va înflori la mijlocul verii și va rămâne la fel de frumoasă până la mijlocul toamnei.

2. Garofițe

Iubitoare de lumină și apă, garofițele sunt flori ideale pentru grădina ta, mai ales dacă îți dorești un decor atent și bine îngrijit. Aceasta crește în tufe, ajunge la 30 de cm și face flori mice, dese și parfumate. Așdar, dacă ai o grădină în plin soare, nu îți fie teamă că soarele puternic îți va ofili florile, deoarece garofițele iubesc lumina și căldura și au nevoie de expunere cel puțin 6 ore pe zi.

3. Crăițe

Dacă vrei flori colorate pe tot parcursul verii, deloc pretențioase, cu un colorit diferit, de la galben, portocaliu, combinație dintre galben și roșu, crăițele sunt o alegere excelentă. Foarte rezistente la dăunători, Tagetes patula impresionează prin culoare și formă, putând forma borduri de flori fantastice. Și ele iubesc lumina și soarele, de aceea sunt o alegere bună pentru o grădină însorită și arată minunat alături de alte flori, la fel de colorate.

4. Gura leului

Gura leului sau floarea dragon este o plantă de grădină care multora dintre noi ne amintește de grădina bunicilor. Este o floare care iubește soarele, în culori variate de la alb, roz pal, până la tonuri intense de mov sau roșu, rezistând chiar și la temperaturi caniculare, dar trebuie udată. Florile de Gura Leului înfloresc de la începutul verii până la sfârșitul toamnei. Gura Leului este o plantă rezistentă, care supraviețuiește și în timpul iernii.

5. Cârciumărese

Dacă îți dorești o grădină de vară colorată, atunci cârciumăresele sau Innia elegans nu ar trebui să lipsească. Sunt flori care impresionează prin coloritul foarte viu și divers, de la nuanțe de roz, roșu, mov, grena, până la tonuri de galben și portocaliu. Sunt flori înalte ce pot atinge 60-100 cm și chiar mai mult, care preferă soarele direct și căldura. Dacă sunt udate în fiecare seară, acestea vor înflori și vor îmbogăți grădina cu o multitudine de culori.