Plante care absorb radiațiile din casă

20 mai, 2019

Celulele noastre somatice comunică prin intermediul semnalelor electrice. Aceste semnale pot fi modificate din cauza radiațiilor electromagnetice, cauzând modificări în activitatea celulară a organismului. Telefonul mobil, computerul, cuptorul cu microunde, televizorul, radioul, sistemele autoturismelor și multe alte aparate din casă sunt surse de radiații electromagnetice. Combinația acestora poate copleși capacitatea de apărare a organismului și mecanismele de protecție și supune corpul unui stres biologic, ceea ce poate duce la îmbolnăvire.

Studii cu privire la efectele radiațiilor electromagnetice asupra sănătății au fost înregistrate în rapoarte de specialitate. De exemplu, un grup de cercetători din Germania a studiat efectul radiațiilor asupra celulelor animalelor și omului. După ce au fost plasate celule într-un câmp electromagnetic al telefonului mobil s-au remarcat leziuni care puteau degenera în tumori maligne.

Pentru că efectele negative nu se opresc aici, vrem să-ți spunem că există o soluție pentru a contracara efectele undelor electromagnetice mai ușoară decât crezi: plantele de apartament. Iată ce specii este bine să ai în casă pentru a absorbi radiațiile electromagnetice în cazul în care îți este imposibil să stai cât mai departe de aceste aparate:

Feriga

Feriga este considerată un filtru valoros pentru purificarea aerului de praf, dar și un excelent protector împotriva radiațiilor emise de electrocasnice din casă. Deși principala calitate a ferigii este să purifice aerul din locuință, fiind considerată plămânul verde al casei, această plantă de interior te va proteja de efectele negative ale aparatelor din interior.

Cactusul

Planta cea mai rezistentă la radiațiile aparatelor electronice conform studiilor efectuate de cercetătorii de la NASA este cactusul. Specialiștii ne recomandă plasarea unui cactus în spatele monitorului pentru a ne proteja de radiațiile emise. În caz că nu știai există peste 2500 de specii de cactuși, dintre care unii sunt fluorescenți noaptea.

Aloe vera

Despre aloe vera știm că este o plantă cu multe beneficii în medicină, întrebuințată în special în tratarea bolilor de piele. Gelul de aloe vera este folosit în compoziția produselor cosmetice, iar sucul de aloe este cunoscut ca fiind un tonic extraordinar al sistemului imunitar. Ce nu știu mulți despre aloe vera este că protejează împotriva radiațiilor electromagnetice produse de sistemele wireless, telefoanele mobile și aparatele electrocasnice.

Voalul miresei sau planta păianjen

Chlorophytum comosum, cunoscută mai degrabă sub denumirea de voalul miresei, este o plantă cu proprietăți benefice pentru mediu deoarece elimină substanțe toxice precum formaldehida, xilenul și toluenul. Amplasată la birou, planta voalul miresei acționează ca un bun protector împotriva radiațiilor emise de aparatura electronică.

Iedera

Nu doar că este una dintre plantele ornamentale cel mai ușor de întreținut, dar este deopotrivă și un combatant al poluării energetice, neutralizând undele provocate de aparatura electronică și electrocasnică din casă. Plasată în zona de lucru, cum este biroul, iedera contribuie eficient la împrospătarea aerului și curățarea aerului de toxine periculoase precum benzen, toluen sau formaldehida.

Plantele ornamentale au rolul de a îmbunătăți starea de spirit, asigurând o stare de relaxare datorită coloritului lor spectaculos, însă dincolo de acest lucru sunt considerate adevărate filtre naturale în procesul de purificare al aerului din locuință, prin eliminarea substanțelor poluante și radiațiilor.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!