Nu vrei brad? 5 alternative creative la bradul de Crăciun

11 decembrie, 2019

Anul acesta simți nevoia de o schimbare în legătură cu bradul de Crăciun? În casa ta și-a făcut apariția o pisicuță ori bebelușul tău tocmai ce a învățat să meargă în picioare și te gândești că bradul tradițional nu va avea viață lungă? Indiferent care îți sunt motivele pentru care vrei să renunți la bradul de Crăciun clasic, în favoarea unuia complet diferit, crede-ne că există o mulțime de variante care nu afectează nici ambientul casei și nici mediul înconjurător.

Așadar, dacă te-ai decis să lași bradul în pădure, iată 5 alternative creative, de mare efect, la bradul de Crăciun:

alternative brad de craciun

1. Brad din cărți

Acest tip de brad inedit se adresează în mod special iubitorilor de cărți care au multe cărți în bibliotecă. Poze cu brazi din cărți circulă deja peste tot prin social media, dar chiar dacă vei prelua această idee poți veni cu ceva inedit. Poți alege cărțile în funcție de culori sau chiar le poți împacheta în hârtie verde sau cu imprimeu festiv.

Pentru a-ți ieși un model de brad cât mai aspectuos, există mai multe tipuri de aranjare a cărților: așază cărțile închise circular, unele peste altele sau la perete unele peste altele, pornind de jos cu bază groasă care se subțiază pe măsură ce se ridică de la sol. De asemenea, nu uita să decorezi bradul din cărți cu luminițele specifice, globulețe și cu alte obiecte decorative de efect.

2. Colaj de rame foto

O altă idee inedită de brad de Crăciun poate fi un colaj de rame foto pe perete. Este foarte simplu de făcut, ideea este să ai suficiente rame foto și spațiu pentru a crea un brad de efect. 

Pe lângă faptul că un brad de Crăciun din rame cu fotografii reprezintă o alternativp extrem de ieftină, are în același timp și o încărcătură emoțională mare. Un mare minus este că lipsește mirosul specific de brad natural, dar poți suplini această parte cu câteva crenguțe pe care să le pui chiar în același decor.

3. Brad din baloane 

Bradul este simbolul necontestat al Crăciunului, așa cum baloanele sunt reprezentantele oricărei petreceri. Așadar, de ce să nu îmbinăm cele două și să creăm un brad unic format din baloane legate între ele. În mod similar cu bradul din cărți, poți folosi baloane în culoarea verde, alb sau în culori diferite. Totul depinde de efectul pe care vrei să-l obții.

Pentru a-l face să prindă viață nu uita de beteală strălucitoare și globulețe, care pot fi baloane mult mai mici. Ține cont doar că acest tip de brad nu poate susține instalația de brad, pentru că se poate încălzi, iar baloanele se pot sparge.

4. Autocolant sub formă de brad

Când locuiești într-un spațiu restrâns, una dintre marile întrebări care apare pe buzele multora este „Unde punem bradul de Crăciun?”. Pentru că da, este nevoie de un spațiu destul de generos pentru locul unde așezăm bradul. În această situație, una dintre soluțiile extraordinare este optarea pentru un brad cu totul inedit: un autocolant decorativ. Fie cauți un sticker mare, în formă de brad, fie cumperi mai multe, indiferent de model, și le așezi în formă de brad. Ideea este că există o mulțime de modele, de mare efect!

5. Brad din carton

O alternativă de brad de Crăciun complet ecologică este reutilizarea cartonului. În funcție de ce tip de carton dispui, te poți orienta spre modelul bradului. Dacă tipul de carton este maleabil îl poți tăia pentru a realiza conuri de diferite mărimi pe care să le pui unele peste altele. Dacă sunt cutii mici de carton le poți așeza unele peste altele, în aceeași idee ca bradul din cărți sau cel mai simplu poți decupa cartonul sub formă de brad. Pentru oricare dintre idei nu uita să îi dai un aspect cât mai aproape de natural, să-l pictezi în verde, să-l decorezi cu hârtie și decorațiuni specifice.

Pentru că de Sărbători știm că îți dorești să te bucuri cât mai mult de timpul petrecut în familie, noi îți facem o propunere: ajusto.ro oferă servicii profesionale de curățenie generală cu o echipă instruită, dedicată menținerii standardelor înalte de curățenie.