Idei practice de amenajare interioară când ai un bebeluș

18 iulie, 2019

Fie că este în planul de viitor al familiei sau este deja pe drum, noul membru își va face simțită prezența din plin odată ce vine pe lume, în noua voastră casă. Tocmai de aceea, dacă vă pregătiți de amenajarea interioară a casei exact înainte de a veni pe lume noul membru al familiei, există idei practice care vor face din căminul vostru un mediu sigur și confortabil.  

Îți prezentăm mai jos câteva idei practice despre cum poți amenaja un apartament atunci când în familie urmează să vină un bebeluș: 

Alege cea mai mare cameră ca dormitor

În orice casă se adună foarte multe lucruri. Când nu ai la dispoziție un apartament sau o casă spațioasă cu mai multe camere în care poți depozita, varianta cea mai bună înainte de procesul de amenajare interioară este să alegi cea mai mare cameră pe post de dormitor, mai ales când urmează să vină un bebeluș.

E mai convenabil să folosești o cameră mai mică pentru living unde să plasezi doar canapeaua și o comodă tv, decât să faci rabat în alegerea unui pat mare și a unui dulap încăpător pentru dormitor. Cu atât mai mult dacă în primii doi ani vrei ca pătuțul bebelușului să stea alături de patul părinților este o idee bună să alegi camera cea mai mare ca dormitor.

Alege mobilă pe comandă care maximizează fiecare spațiu

Deși principalul motiv pentru care majoritatea persoanelor se feresc de mobila pe comandă este prețul mai ridicat, aceasta vine cu o serie de avantaje deloc de neglijat. Cel mai important aspect este cel legat de utilitate, în sensul că mobila poate fi construită astfel încât să se potrivească în zone mai înguste sau chiar dificile și să ocupe eficient tot spațiul disponibil.

Spre exemplu, într-un dormitor mic unde lățimea patului ar ocupa o mare parte din încăpere poți opta pentru un șifonier mai strâmt, dar înalt până la tavan și bine compartimentat.  

Securizează casa pe etape

Una dintre cele mai importante aspecte de ținut cont în amenajarea casei când ai un bebeluș este să securizezi casa pe etape pe măsură ce bebelușul crește, conform nevoilor specifice fiecărei vârste. Pentru ca locuința să fie un loc sigur pentru bebelușul curios un prim pas ar fi să înlocuiești prizele obișnuite cu unele cu capac, să prinzi sau să ascunzi cablurile de care copilul poate trage, să încastrezi în perete piesele de mobilier voluminoase, să instalezi porți de siguranță la fiecare capăt de scară, să eviți plasarea pieselor de mobilier lângă ferestre, să montezi opritoare de ușă sau sisteme de închidere a ușilor la care copilul poate ajunge. 

Optează pentru finisaje simple

O casă cu copil va fi implicit o casă colorată pentru că jucăriile vor face parte din noul peisaj. Pentru că decorul oglindește personalitatea casei, poți merge pe alegerea unor finisaje simple, în culori neutre, fără imprimeuri complexe, pentru a da ulterior accent și culoare cu ajutorul decorațiunilor și elementelor esențiale cum sunt ramele cu fotografiile de familie, primele desene sau colaje ale copilului, pernuțele decorative sau chiar jucăriilor colorate de pluș. 

Amenajarea interioară a casei nu e o joacă de copii, așadar dacă simți că e prea mult pentru tine să te ocupi de toate, apelează la o firmă de amenajări interioare care să te ajute atât cu schimbările tehnice precum zugrăvit, montat parchet sau modificarea instalațiilor electrice, cât și la un designer de interior care să-ți dea idei pentru a face din locuința voastră un adevărat cămin de familie.