Greșeli frecvente de aranjare și decorare a bradului de Crăciun

19 decembrie, 2019

Te-a cuprins entuziasmul Sărbătorilor de Iarnă? Este normal mai ales dacă privești în jur, în magazine, pe străzi, la fel și în casele prietenilor și curțile vecinilor. Sclipirile brazilor și decorațiunilor de Crăciun sunt laitmotivul acestui sezon, iar împodobirea bradului este unul dintre cele mai așteptate momente. 

Dar, te-ai întrebat vreodată dacă și unde greșești? Iată cele mai frecvente greșeli de aranjare și decorare a bradului de Crăciun, de care ar fi bine să ții cont: 

Greșeli frecvente de aranjare și decorare a bradului de Crăciun

1. Așezi bradul într-un loc nepotrivit

Prima greșeală pe care o săvârșesc cei mai mulți când vine vorba de aranjarea casei de Crăciun este tocmai așezarea greșită a bradului. Pomul de Crăciun ar trebui să fie piesa centrală a decorului oricărei camere în perioada sărbătorilor. De aceea, ar trebui să gândești spațiul și locul unde îl vei amplasa în funcție de dimensiunea și tipul bradului. De exemplu, dacă bradul este natural, cea mai greșită locație este în preajma caloriferului, lângă o sursă de căldură. De asemenea, amplasarea bradului după piese de mobilier va știrbi toate eforturile de decorare.

2. Cumperi decorațiuni „la modă”

Poate că se poartă turcoazul sau ai văzut pentru prima dată în magazin globuri mov, iar movul este culoarea ta preferată, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi pe aceste culori și în ornarea bradului de Crăciun. Ideea este să pleci în alegerea culorilor și decorațiunilor în acord cu stilul casei tale și cu nuanțele pe care le-ai ales la amenajarea interioară și a decorațiunilor existente în casă.

3. Alegi mereu decorațiuni clasice

Dacă vrei ca anul acesta să-ți impresionezi musafirii cu bradul tău, atunci alege să-l personalizezi cu decorațiuni care „vorbesc” despre tine, de o pasiune sau un lucru care îți place, sau cu ornamente de brad hand made, făcute chiar de tine. Așadar, renunță la globurile sclipicioase și beteala clasică și mergi pe ornamente de efect, de genul miniramelor foto. Lipește 3 bețe de înghețată din lemn în formă de triunghi și atașează pe spate o fotografie cu fiecare membru al familie, într-un decor de iarnă. 

4. Exagerezi cu ornamentele

De-a lungul anilor, ajungem să strângem o mulțime de decorațiuni de Crăciun, fie cumpărate, fie primite cadou. Ideea e că nu trebuie să le scoți pe toate și să umpli bradul sau le împrăștii prin toată casa, ci de preferat ar fi să alegi câteva pe care să le plasezi în locuri strategice din brad, de exemplu globurile cu poza copilului sau familiei să le pui central. Atmosfera casei tale trebuie să fie una de sărbătoare, dar în niciun caz nu trebuie confundată cu cea a unui magazin de suveniruri.

5. Uiți de pericole

Bradul de Crăciun este cel mai puternic simbol al Sărbătorilor de iarnă, dar chiar și așa, nu trebuie să cădem în situația în care să uităm de pericolele posibile. În primul rând, evită să lași instalația aprinsă pe timpul nopții sau când pleci de acasă, deoarece se poate supraîncălzi și poate apărea un scurt circuit. De asemenea, dacă ai un copil sau un animal de companie, evită să pui globuri și ornamente pe ramurile de jos ale bradului pentru a nu fi o tentație pentru micii curioși și ia în calcul o ancorare cât mai bună a acestuia pentru a nu putea fi răsturnat.

Pentru că în întreaga atmosferă de Crăciun este vorba despre experiență, nu uita că bucuria de Crăciun nu se regăsește în numărul accesoriilor de brad sau cât de frumos este ornat bradul, ci în bucuria de a fi alături de oamenii dragi. 

ajusto.ro îți urează Sărbători frumoase și îți este alături cu profesioniști în amenajarea casei oricând ai nevoie!