Flori de apartament care purifică aerul

30 iulie, 2018

Benzen, toluen, xilen, amoniac, formaldehidă, tricloretilenă… Nu este tabloul lui Mendeleev, nici o lecție de chimie, ci enumerarea câtorva dintre substanțele cancerigene care se găsesc chiar în casa ta, cel mai adesea provenite din fumul de țigară, gazul de la aragaz, soluții de curățare sau anumite obiecte noi din materiale sintetice.

Cum putem elimina aceste toxine din propria casă, pentru că pare destul de dificil de trăit fără cele enumerate mai sus? Mai simplu decât poți crede: cu ajutorul plantelor de apartament. Potrivit cercetătorilor, unele efectuate chiar de către oamenii de știință de la NASA, anumite plante de apartament pot elimina până la 90% dintre substanțele chimice din aer în doar 24 de ore.

Majoritatea acestor plante au capacitatea de a filtra poluanții și dioxidul de carbon, eliberând oxigenul. În plus, există specii care au rolul de a regla nivelul umidității din aer.

Ne luăm astfel adio de la purificatoare și umidificatoare și vă povestim care sunt plantele minune și cum puteți beneficia de un aer curat în propriul cămin:

Ficusul

Una dintre plantele de apartament cel mai des întâlnite în casele românilor este ficusul elastica. Indiferent de specie, acesta s-a dovedit extrem de eficient în eliminarea formaldehidelor, substanță cancerigenă ce se găsește în componența dezinfectanților, adezivilor pentru tapet și mobilă, materialelor textile rezistente, spumelor pentru izolare etc.

Orhideea

O floare extrem de îndrăgită pentru aspectul său delicat este orhideea. Pe lângă frumusețea ei, orhideea combate acțiunea unor substanțe toxice precum toluenul și xilenul, care se găsesc în vopseluri, în diluanți, chiar și în oja cu care îți faci manichiura.

Feriga

Feriga este considerată un filtru valoros de purificare al aerului, dar și un protector împotriva radiațiilor emise de aparatura electrocasnică. De asemenea, poate fi plasată cu succes în birouri lângă aparatura electronică.

Aloe vera

O plantă “panaceu universal”, folosită de foarte multă vreme în tratarea multor afecțiuni de sănătate, este aloe vera. Se spune despre ea că are capacitatea de a crește nivelul de oxigen din cameră, mai mult decât atât un ghiveci cu aloe este echivalent cu 9 filtre biologice de aer.

Cactușii

Într-adevăr nu sunt la fel de frumoși cum sunt orhideele, însă sunt extrem de benefici în purificarea aerului, producând oxigen pe timpul nopții. De asemenea, cactușii elimină bacteriile și ajută la reducerea radiațiilor, de aceea multe persoane îi plasează strategic lângă calculatoare și imprimante.

Limba Soacrei

Specialiștii NASA au plasat-o în topul plantelor care absorb toxinele din interior, în special oxizi de azot și formaldehidă. Sansevieria Trifasciata, cum este denumită în limba latină, este o plantă faimoasă pentru că transformă dioxidul de carbon în oxigen pe timpul nopții, de aceea este considerată excelentă pentru dormitor.

Pentru a beneficia din plin de aer curat în interiorul casei sau al biroului unde lucrezi, specialiștii recomandă plasarea unui ghiveci la fiecare 8 m2. Plasează ghivecele cu plante strategic, în funcție de beneficiul pe care ți-l dorești, de exemplu în birou lângă laptop pentru eliminarea radiațiilor – cactuși, în dormitor pentru oxigenarea camerei pe timpul nopții – limba soacrei, iar în living pentru eliminarea toxinelor din fumul de țigară – ficusul.

Flori de apartament care purifică aerul

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!  

preloader