Decorațiuni handmade pentru brad din obiecte reciclate din casă

13 decembrie, 2018

Nu există sărbătoare din an care să ne ajute să creăm o atmosferă de poveste așa cum este Crăciunul, iar decorarea bradului este ocazia de a da dovadă de creativitate și multă imaginație. Timpul petrecut în familie este un prilej de conectare emoțională cu copilul și de ce nu de învățare să prețuiască valorile cu adevărat importante din viață.

Lecția protejării mediului înconjurător și aprecierea a ceea ce natura ne oferă din abundență este unul dintre lucrurile pe care orice părinte ar trebui să-l ofere copiilor, pentru că de ele depind viitorul nostru, al tuturor. Tocmai de aceea, ce-ar fi ca pentru acest Crăciun să confecționați decorațiuni de brad din obiectele reciclate din casă?

Iată ce puteți face cu:

Decorațiuni handmade pentru brad din obiecte reciclate din casă

Becurile vechi sau arse. Forma lor seamănă foarte mult cu globurile de brad, așadar ce îți rămâne de făcut este să le creezi conform propriilor preferințe. Le poți desface filamentul și ulterior le poți umple cu zăpadă artificială, cu sclipici, mărgele sau ce crezi că ar da bine în bradul tău, sau le poți picta în diverse moduri.

Dopurile sticlelor de vin. Exact cum ai citit, dopurile acelea din plută, pe care obișnuim să le aruncăm la gunoi, îți sunt de mare folos în a crea diverse obiecte decorative. De exemplu, dacă pentru bradul de Crăciun vrei să faci decorațiuni de agățat, nu trebuie decât să alături 7 dopuri și să le lipești pornind din centru, astfel vei vedea cum din mâinile tale iese un superb fulg de nea. Eventual pentru ca decorațiunea să nu fie foarte grea, poți tăia dopurile pe jumătate.

Cartonul hârtiei igienice. Dintr-un obiect atât de banal, pe care obișnuim să-l aruncăm la coșul de gunoi, pot ieși decorațiuni de brad absolut superbe. Îndoaie și taie cartonul în bucăți de 1 cm grosime, iar inelele rezultate lipește-le la unul dintre colțuri, unul lângă altul, astfel încât să creezi o stea. Pentru a-i da un aspect estetic special, lipește în zona din mijloc un accesoriu strălucitor, paiete sau o piatră strălucitoare rămasă poate de la o bijuterie veche sau ruptă.

Ziare vechi. Nu trebuie să fii maestru în origami pentru a da o nouă viață ziarelor și cărților foarte vechi de care vrei să te descotorosești. Există o mulțime de tutoriale care te pot învăța pas cu pas, cum să transformi o bucată de ziar într-o stea de brad unică și specială. Aruncă o privire aici și îți garantăm că te vei îndrăgosti pe loc.

Peturi. Zilnic intrăm în contact cu recipientele de plastic, inclusiv cu peturile. Este un mod ușor de a transporta diverse produse, în special apa, însă prea puțini dintre noi se gândesc cât de dăunătoare pentru natură sunt aceste recipiente. Începem cu un mic pas pentru omenire și refolosim peturile vechi transformându-le în decorațiuni de brad simple și de mare efect. Procedura este foarte simplă, se taie partea inferioară a recipientului din plastic, care are deja o formă stelară, și se pictează asemeni unui fulg de nea, cu alb și argintiu.

Dacă tot acest proces de creație se termină cu dezordine și nu mai ai timp sau chef să faci curat, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!