Decor cu accent masculin: 6 idei de amenajare pentru casa unui burlac

23 aprilie, 2020

Ideea unei case cu iz romantic sau elegant nu atrage pe toată lumea. Sunt persoane care vor mai degrabă interioare sobre, în nuanțe închise, fără elemente decorative diafane. Cu atât mai mult dacă vorbim de un bărbat singur, acesta în mod cert nu își va dori un astfel de ambient pentru casa lui, ci va alege mai degrabă influențe inspirate din stiluri de design interior minimalist, industrial loft, scandinav, poate și vintage.

Pentru obținerea unui decor masculin, stilul ales trebuie să fie cât mai aerisit, adică să conțină o cantitate cât mai redusă de accesorii și decorațiuni, iar mobilierul prezent să aibă un design cât mai minimalist cu putință. Iată 6 idei de amenajare pentru a obține un decor cu accent masculin:

amenajare design masculin

1. Culori închise, sobre

Paleta cromatică specifică unui decor masculin cu siguranță nu va fi compusă din nuanțe pastel, ci mai degrabă din culori închise, sobre: gri, bleumarin, maro, cărămiziu și evident negru. Dar, acest lucru nu înseamnă că trebuie să eviți culorile vii, de exemplu câteva accente galbene, roșii sau turcoaz pot aduce farmec ambientului.

2. Finisaje brute, neșlefuite

Suntem cu toții de acord că imprimeul floral nu are ce să caute într-un ambient care se dorește masculin, nu-i așa? Însă, nu înseamnă că trebuie să excluzi un tapet simplu, în dungi verticale sau orizontale, sau cu forme geometrice. Există însă alte finisaje potrivite când vine vorba despre amenajarea unui dormitor masculin: cărămida aparentă, piatra naturală sau decorativă, lemnul sau panourile care imită lemnul, cimentul sau betonul șlefuit.

3. Mobilier minimalist, cu forme geometrice

Mobilierul adecvat unui decor masculin are linii drepte și simple, iar ornamentele lipsesc. Se potrivesc piesele de mobilier din materiale naturale, cu forme clasice: canapele și fotolii din piele, masuțe de cafea din lemn nefinisat, pătrate sau dreptunghiulare, dulapuri metalice. De asemenea, merg foarte bine scaunele de bar, din fier, sau cele ajustabile pe înălțime sunt un adaos util și estetic în bucătărie sau în dining.

4. Țesături puternic texturate

Dacă într-un decor romantic, feminin, țesăturile potrivite ar fi cele rafinate și fine, într-un decor masculin, țesaturile cele mai potrivite sunt cele puternic texturate. Poți așeza în zona canapelei un covor din iută sau chiar un covor din piele de vită. Ferestrele pot fi decorate cu perdele cât mai simple din materiale precum inul, cânepa sau iuta, dar o soluție optimă o reprezintă și panourile și jaluzele din lemn de bambus.

5. Corpuri de iluminat industriale

Corpurile de iluminat de interior în stil industrial se potrivesc perfect unui decor masculin deoarece au o abordare contemporană. Caracteristicile de bază sunt simplitatea, utilitatea și eficiența. Așadar, folosește cu succes corpuri de iluminat specifice, din metal și cu becurile la vedere sau lămpi din inox cu design inedit.

6. Decorațiuni cu design futurist

Obiectele decorative sunt un tabu pentru mulți bărbați și adesea sunt văzute ca lucruri inutile. Totuși, dacă vrei să adaugi puțină personalitate locuinței tale, e indicat să decorezi casa cu câteva mici obiecte. Poate fi vorba de colecția de jocuri preferate, statuete metalice, machete cu mașinile care îți plăceau în copilărie sau ceas cu design futurist.

Ține cont ca amenajarea interioară în stil masculin să fie făcută cu măsură, așadar nu exagera cu elementele întunecate și neprelucrate, pentru că rezultatul poate fi o atmosferă rece și neprimitoare.