De ce să apelezi la o firmă de curățenie și nu la o persoană fizică?

31 mai, 2019

Curățenia îți dă o stare de bine ție și familiei tale. După un program plin la serviciu, sarcinile din casă pot deveni o corvoadă, dar pe de altă parte nu poți lăsa lucrurile așa pentru că trebuie să tratezi cu respect curățenia, în principal pentru sănătatea și confortul familiei. Soluția constă în a angaja pe cineva să efectueze „așa cum trebuie” această operație.

O curățenie „nu doar de ochii soacrei”

Să faci curățenia în regim propriu este greu pentru că nu suntem niște super-eroi care să poată ține în frâu totul, adică să fim extrem de creativi la locul de muncă pentru un număr nu mic de ore, iar acasă, pe lângă micile reparații care apar și schimbatul becurilor, să reușim să păstrăm casa perfect curată, fără un fir de praf.

Cu toții ne dorim o curățenie bine făcută, „nu doar de ochii soacrei”, o curățenie profesională care să schimbe și să împrospăteze atmosfera din casă, care să insiste în zonele unde este nevoie de igienă cum sunt băile sau bucătăria, dar care să nu dureze o veșnicie. Pentru o curățenie apartament poți apela la o firmă de curățenie sau la o persoană fizică, ambele soluții părând la prima vedere foarte rezonabile.

O menajeră la curățenie

Cu ceva noroc se poate găsi o menajeră care să te scape de corvoada curățeniei în casă.

  • Este cu siguranță nevoie de încredere și un feeling de compatibilitate între angajator și menajeră, ceea ce vine de multe ori în urma unor recomandări de la cunoștințe comune.
  • Totul se va baza pe o încredere reciprocă și un fel de „prietenie” care se creează în timp.
  • De multe ori este necesar o urmărire personală a menajerei. Deși nu implică prea mult efort fizic, este totuși o abatere de la un program normal, deci o pierdere de timp.
  • Timpul trebuie foarte bine drămuit pentru ca lucrarea să nu dureze mai mult de 8 – 9 ore.
  • Practic se va începe cu o curățenie generală și va continua cu o curățenie de întreținere periodică.
  • Cu siguranță curățenia realizată de menajeră este convenabilă la preț. Cu toate aceste se poate spune că prețurile mici nu sunt un indicator al calității.
  • Se vor folosi la curățenie toate ustensilele din dotarea angajatorului, poate nu toate de ultimă generație și funcționale perfect. Cu siguranță menajera nu va cere prea multe dotări suplimentare pentru a nu crea impresia de prețiozitate și pedanterie.
  • Soluțiile de curățare și igienizare sunt normale, disponibile în magazine, nu întotdeauna foarte concentrate, nefiind soluții profesionale.
  • În funcție de suprafața ce trebuie curățată timpul alocat poate fi chiar o zi de lucru normală, o singură persoană neputând face minuni.
  • Dacă menajera nu are cea mai bună zi sau nu are „chef”, calitatea poate avea de suferit.
  • De multe ori, în timp, apare o suficiență de tip „merge și așa”, în detrimentul calității lucrării.

De ce o firmă de curățenie

Curățenia unui spațiu spune foarte multe despre cei care-l ocupă, fiind o altă carte de vizită și, totodată, poate simboliza ordine, disciplină, o trăsătură a personalității celor responsabili de acel spațiu.

Pentru acasă poți apela la firmă de curățenie după o mutare sau o renovare, în prag de sărbători când ești extrem de ocupat și nu știi unde să te mai împarți, sau pur și simplu, periodic pentru întreținere, pentru a nu pierde timpul și a scăpa de stres.

  • O curățenie profesională asigurată de o firmă specializată oferă un serviciu calificat, cu o ridicată atenție la detalii și cu respect pentru acea casă, dând un răspuns rapid, amabil și pertinent cererii tale.
  • Se va verifica credibilitatea firmei prin cercetarea portofoliului, ceea ce va revela experiența și calitatea lucrările efectuate, garantând astfel pentru viitoarele lucrări.
  • Seriozitatea firmei va rezulta și din asigurarea firmei și ce asigurări sunt date în cazul nefericit al unor evenimente neprevăzute și neplăcute ce pot apărea în timpul lucrărilor.
  • Trebuie citit contractul pentru lămurirea tuturor clauzelor și condițiilor în care acestea sunt respectate. Important ca cererile să fie clar expuse de ambele părți.
  • Cu o firmă de curățenie, care va lucra cu o echipă, cu siguranță timpul de execuție va fi mai redus și deci mai convenabil. Chiar dacă prețul lucrării este mai mare decât în cazul unei persoane fizice, acesta se susține prin numărul personalului din echipă și prin timp.
  • Trebuie avut grijă de inventarul predat și primit, o mare atenție trebuind să fie acordată lucrurilor de valoare și punerea lor la adăpost, pentru a nu tenta. Felul cum este tratată și alcătuită echipa având un rol definitoriu în atitudinea față de proprietatea privată.
  • Firma va fi contractată numai dacă materialul tehnologic este de ultimă oră și dacă serviciul acordat este la standardele actuale. O tehnologie avansată înseamnă calitate superioară dar poate implica și un preț mai ridicat.
  • Trebuie să întrebăm furnizorul de servicii de curățenie ce produse folosește, calitatea detergenților și a soluțiilor utilizate fiind extrem de importantă, atât pentru o lucrare de bună calitate, cât și pentru sănătatea tuturor, atât a angajaților care prestează serviciul, cât și a beneficiarilor.
  • Chiar dacă experiența persoanei fizice ce face curățenie de una singură este considerabilă, în echipă, șansa de a te specializa pe o zonă mai restrânsă poate garanta calitate superioară. O echipă instruită, dedicată menținerii standardelor înalte de curățenie, vine la pachet cu expertiză și echipamente profesionale.

O casă nu devine lună în câteva ore, trebuie să fim realiști. Atunci când vine vorba de curățenie apartament, știm cu toții că avem nevoie de timp liber. În acest caz, e bine să apelăm la o firma de curățenie pentru a reuși mereu să fim în pas cu atributul de om cu bun simț, cum spune vechea vorba „omul sfințește locul”. Trebuie să apelăm la o firmă de curățenie la domiciliu specializată în servicii de curățenie profesională, pentru a avea o casă curată, ordonată, relaxantă și în care să ne simțim confortabil.