Cum să maschezi elementele inestetice din casă

8 august, 2019

Țevi ruginite, fire lungi de cablu, calorifere vechi, fiecare casă are elementele ei inestetice pe care încercăm să le mascăm în fel și chip. Uneori aplicăm un strat de vopsea, alteori aranjăm mobila în așa fel încât să „nu se vadă”, credem noi. Dar, realitatea este că de multe ori nu ai nevoie de un ochi critic ca să vezi partea mai puțin plăcută, pe care vrem să o ținem ascunsă. 

Poți să maschezi elementele inestetice din casă? DA , chiar foarte simplu și creativ. Îți spunem noi CUM să maschezi firele lungi de cablu sau caloriferele vechi și urâte în cele ce urmează:

Cum să maschezi elementele inestetice din casă

Cum ascundem cablurile din casă

Cea mai simplă soluție pentru a ascunde neplăcutele cabluri este să te folosești de ajutorul plintelor. Există plinte simple și plinte cu rol de mascare, care au în interior un spațiu special pentru a ascunde cablurile și firele inestetice din încăpere. Plintele cu canal au aceleași dimensiuni ca și plintele obișnuite și se integrează perfect cu pardoseala.

Dacă televizorul este montat pe perete și îți dorești să ascunzi într-un mod cât mai estetic cablurile suspendate, te poți folosi de profilele decorative pentru pereți, confecționate dintr-un material dur, rezistent la zgârieturi și lovituri și cu un design foarte plăcut. 

Pentru persoanele nonconformiste care își doresc o variantă inedită și creativă de a masca firele de cablu, o soluție poate fi crearea unei imagini chiar din cablul electric sau transformarea acestuia într-un element de decor cum ar fi ramura unui copac de care atașezi autocolante verzi sub formă de frunze.   

Cum ascundem țevile

Una dintre marile provocări în materie de amenajări interioare este ascunderea țevilor de gaze și apă. Cea mai folosită soluție de specialiști pentru a masca țevile inestetice este masca din gips carton. Construcția unei măști reprezintă atât o alternativă de design, deoarece gipscartonul poate fi vopsit în aceeași culoare cu cea a peretelui fără să existe diferență de nuanță, dar și o soluție practică pentru mentenanță și reparații atunci când este cazul.

De asemenea, un dulap vertical cu uși va da un aspect estetic băii, cât și un spațiu suplimentar pentru depozitarea hârtiei igienice și a soluțiilor de curățare. Acest corp de mobilier se recomandă a fi făcut pe comandă pentru a se integra perfect în spațiul disponibil.

În funcție de stilul de amenajare preferat se poate recurge la diverse variante, de exemplu dacă vorbim de o casă decorată în stil maritim, țeava poate fi îmbrăcată în sfoară groasă stil frânghie împletită specifică bărcilor sau poate fi vopsită într-o culoare de impact

Cum mascăm caloriferele

Indiferent de tipul de calorifer, partea bună este că îl poți integra în decorul dorit cu ajutorul unei măști ce poate fi folosită ca raft pentru cărți, de exemplu. Cu atât mai mult cu cât ai un calorifer vechi și inestetic din fontă și în plus locuiești cu chirie și nu poți face modificările pe care ți le-ai dori, o mască cu aerisire poate fi soluția ideală pentru a obține decorul care îți place.

Dacă, în schimb, caloriferele sunt mici și poziționate la nivelul parchetului, ai posibilitatea de a le masca sub forma unei bănci, peste care așezi perne confortabile, variantă perfectă pentru a te bucura de un colț perfect de relaxare în fața ferestrei sau pentru a citi. 

Există funcționalitate și confort fără a neglija designul casei, important este să găsești soluțiile potrivite pentru nevoile locuinței tale. Pentru lucrări personalizate în amenajarea casei tale apelează cu încredere la specialiștii ajusto.ro!

preloader