Cum alegi culorile anului 2019 pentru designul casei tale

Cum alegi culorile anului 2019 pentru designul casei tale

4 ianuarie, 2019

Pentru majoritatea dintre noi, casa este locul cel mai încărcat de emoție care ne amintește de îmbrățișarea blândă a omului iubit, de cafeaua aromată baută în colțul preferat din living, de primii pași ai copilului pe covorul cel moale și pufos, a tuturor lucrurilor care fac viața mai frumoasă, mai de apreciat. Tocmai de aceea, atenția acordată acestui loc special care înseamnă “acasă“ este importantă și ar trebui să respecte mai multe criterii în ceea ce privește amenajarea.

Dacă îți place să fii la curent cu tot ce este nou dar, în același timp, să-ți pui amprenta personală și să te lași ghidat de inspirație, am strâns laolaltă 5 sfaturi care să te ajute în alegerea culorilor pentru designul casei tale, elementul de bază de la care ar trebui să pornești.

Cum alegi culorile anului 2019 pentru designul casei tale

1 Coral – Culoarea anului 2019, Institutul Pantone. Probabil că știi că nuanța anului 2019 a fost aleasă de către autoritatea internațională în domeniul culorilor, Institutul Pantone, și aceasta este coral, o nuanță de portocaliu cu tonuri de roz și auriu. Potrivit specialiștilor, această culoare exprimă bucuria, optimismul și dorința oamenilor de a fi fericiți. Însă, dacă în domeniul vestimentar poate fi mai ușor de folosit, în privința decorării casei trebuie să păstrezi armonia culorilor, astfel încât ambianța casei tale să fie una plăcută ochiului și nu obositoare. Așa că, fiind vorba de o culoare vibrantă, pe care o vei vedea zi de zi, cel mai bine se potrivesc accentele de culoare, de genul pernelor, corpurilor de iluminat, ramelor tablourilor, o măsuță de cafea sau un tamburet, poate chiar un perete de accent, dacă vorbim de living.

2 Gri calm – Culoarea anului 2019, Benjamin Moore. Rămânem tot în zona “la modă în 2019” și astfel îți spunem că una dintre nuanțele aleasă drept culoarea anului de către celebrul producător american de vopsea Bejamin Moore este o nuanță deschisă de gri: Metropolitan AF – 690. Această nuanță este extrem de ușor de utilizat în designul casei tale deoarece este versatilă, neutră, plăcută în orice formă fie lucioasă, fie mată. Te poți juca extrem de ușor cu ea fie că vorbim de vopseaua pentru pereți, fie că vorbim de canapeaua din living sau tapițeria patului matrimonial, de culoarea mobilei de bucătărie sau a gresiei din baie, fiind foarte ușor de combinat cu nuanțe puternice.

3 Culoarea preferată. Fiecare persoană are o culoare preferată. Pentru unii este albastru marin, pentru alții galben lemon sau roșu intens. Este acea culoare de suflet care ne binedispune și ne încântă la vederea ei. Tocmai de aceea, trebuie să se regăsească și în amenajarea oazei tale de fericire. Criteriul de folosire rămâne moderația, dacă vorbim de o culoare caldă, pastelată, atunci o poți folosi pentru vopsitul pereților, prin alegerea decorațiunilor precum pernelor, lenjeriilor de pat sau a draperiilor, însă dacă este vorba de o culoare vibrantă, recomandarea tuturor specialiștilor este să o păstrezi în detalii mici, poate o vază, un scaun, o ramă foto sau un corp de iluminat.

4 Culori inspirate din natură. Culorile inspirate din natură sunt perfecte pentru a crea un decor relaxant. Natura este cel mai bun exemplu în ceea ce privește armonia culorilor și cea mai bună inspirație mai ales când vine vorba de alegerea culorilor pentru designul casei. Maro, verde, galben și albastru, toate pot fi integrate în decorul casei, atenția însă trebuie dată de echilibrul proporțiilor.

5 Non-culorile, baza oricărei amenajări. Alb și negru sau tonurile de nude reprezintă o bază pe care nicio amenajare interioară nu le poate ocoli. Plecând de la acestea, vei putea pune în evidență culorile vibrante pe care ai decis să le folosești ca accente de culoare.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!