Copilul scrie pe pereți? 5 idei de amenajare în camera copilului

5 septembrie, 2019

Copilul tău are porniri artistice și folosește pereții casei pe post de planșă de desenat? Poate că în ochii tăi această mâzgălire a pereților nu înseamnă decât bani cheltuiți pe revopsitul pereților. Specialiștii spun că nu trebuie să descurajezi încercările copilului de manifestare a creativității, ci dimpotrivă, să găsești soluții prin care să-i susții „operele artistice”.  

Pentru că vrem să-ți venim în ajutor și să vezi această stituație din cu totul altă perspectivă, îți prezentăm câteva idei de a decora camera copilului, care îi vor oferi copilului tău un stimulent pentru creativitate, dar în același timp vei avea un perete estetic, modern și original în camera copilului:

1. Vopsea de perete cu efect de tablă

O soluție foarte practică pentru camera copiilor și nu numai este vopseaua de perete cu efect de tablă. Această vopsea specială se găsește în orice magazin de construcții sau bricolaj și se aplică după ce ai dat cu o amorsă specială care închide porii peretelui și pregătește stratul de bază. Dar, dacă pereții prezintă denivelări, cel mai bine ar fi să finisezi înainte peretele cu glet și să-l șlefuiești cu hârtie abrazivă.

Ca la orice vopsea pe bază de latex, vopsește toată suprafața pe care o dorești odată, pentru a evita diferențele de nuanțe. Ulterior, pe perete se poate scrie cu cretă obișnuită și se poate șterge cu burete umezit în apă. Pentru a fi sigur că efectul de tablă fină iese de nota 10, poate nu ar fi rău să chemi un meșter zugrav care să se ocupe de vopsitul peretelui.

2. Tablă de scris sticker decorativ

Tablă de scris cu creta poate fi și un stiker autocolant special de culoare neagră pe care se poate scrie cu cretă albă sau colorată. Stiker-ul se lipește direct pe peretele din camera copilului sau în locurile unde copilul obișnuiește să scrie. Există o mulțime de modele de stickere decorative cu rol de tablă de scris, de la animale haioase la imagini simpatice. 

3. Tablă magnetică 

Un mod mai plăcut pentru copii de a învăța literele și numerele este o tablă magnetică. Poți merge pe varianta unui whiteboard specific sălilor de conferințe, pe care copilul să scrie cu markere speciale, fără să producă praf așa cum se întâmplă în cazul cretei. Ai grijă doar ca tabla să fie montată corect în perete pentru a evita posibile accidente.

De asemenea, poți alege pentru camera copilului o tablă magnetică multifuncțională, cu două fețe, o parte oferă posibilitatea de scriere cu creta, iar cealaltă parte magnetică pentru a scrie cu carioci. În plus, tablele multifuncționale au un suport special cu rolă de hârtie pentru desenele clasice pe hârtie cu culori colorate.

4. Hârtie predesenată pentru colorat 

Una dintre soluţiile care susțin dorința copilului de a desena este hârtia predesenată pentru colorat. Este vorba de un tip de hârtie tip rolă de dimensiune mare, care se aseamănă cu desenele din cărţile de colorat, în sensul că ea conține diverse forme care se pot colora, şi care se poate lipi de perete, fie cu bandă adezivă, fie datorită propriului adeziv, dacă tipul de hârtie este de acest gen.

Se pot folosi cariocile, culorile dar şi acuarele pentru a da viaţă personajelor prinse în hârtia alb-negru. Hârtia de colorat este disponibilă în role adezive mari până la câțiva zeci de metri, cu o lăţime considerabilă şi este disponibilă în mai multe variante de desen, de la tot felul de animale, până la peisaje. 

5. Suport de perete cu rolă de hârtie

O altă variantă de a susține dorința copilului de a scrie de la vârste foarte mici este să montați pe peretele unde obișnuiește să scrie un suport de perete cu rolă de hârtie. Aceste suporturi se poziționează la înălțimea copilului pe orice perete și chiar pe ușă, urmând a fi ridicate odată cu creșterea copilului în înălțime. 

Vrei să-i oferi micuțului tău o cameră specială așa cum și-ar dori orice copil? Apelează la specialiștii ajusto.ro în amenajări interioare și veți găsi soluția potrivită!

preloader