Cele mai frumoase moduri de a decora un perete gol

23 ianuarie, 2020

Te-ai gândit că poți folosi fotografii din vacanțele tale ca să recreezi o hartă a lumii? Este o idee practică şi originală de a decora un perete gol, care îţi permite totodată să admiri zi de zi momentele dragi, într-un mod inedit. O altă variantă de a decora într-un mod aparte un perete gol din casă este să folosești elemente care au o valoare emoțională pentru tine, de exemplu dacă ești pasionată de flori, poți pune câteva rafturi minimaliste cu ghivece cu flori sau de ce nu, poți decora peretele cu tapet cu flori.

Noi ne-am propus să-ți oferim câteva dintre cele mai creative moduri în care poate fi decorat un perete, fie că vorbim de peretele din dormitor, living, camera copilului sau birou:

decorare perete gol

1. Harta lumii din fotografii personale

Dacă ești pasionat de călătorii și mai ales dacă ai ajuns să vizitezi o mulțime de locuri din întreaga lume, unul dintre cele mai frumoase moduri de a decora un perete gol este să te folosești de fotografiile personale și să recreezi harta lumii cu ajutorul lor. Pornești de la șablonul clasic pe care îl poți desena chiar tu sau dacă vrei o variantă mai simplă, poți cumpăra o hartă din plută cu adeziv de care vei atașa pozele reprezentative pentru fiecare zonă.

2. Grup de tablouri 

Cea mai simplă variantă de decorare a pereților o reprezintă tablourile. Dar, pentru a aduce ceva nou în decorul casei tale, alege tablouri cu impact sau grupuri de tablouri mai mici. Gândește-te că un tablou micuț pe un perete mare și gol nu va arăta nicidecum bine. Așadar, fie optezi pentru un tablou mare care să ocupe o mare parte din perete, fie pentru un colaj de tablouri cu rame diferite. Nu uita că secretul poziționării fotografiilor sau tablourilor pe un perete ține de simetrie. Întotdeauna o așezare simetrică (inclusiv  a mobilierului) ne dă senzația de ordine, organizare și calm. 

3. Oglinzi cu rame speciale

Un grup de 5-7 oglinzi cu rame speciale pot anima un perete gol din living, mai ales dacă optezi pentru rame mai speciale. Există modele de rame de forme diferite, sub formă de soare, floare, antichizate sau metalice, care contribuie la conturarea stilului de amenajare dorit. În plus, folosirea oglinzilor de perete în decorarea unei încăperi (hol, sufragerie, dormitor), vine cu avantajul de a amplifica senzaţia de mărire a spațiului şi de lumină.

4. Autocolante sau fototapet

Când vine vorba de decorarea unui perete gol cu tapet, sky is the limit. Pentru că posibilitățile sunt enorme. Așa că, poate cel mai important punct de plecare, este alegerea unei tematici bazate pe un hobby sau pe un lucru la care ții foarte mult.

De exemplu, dacă îți plac florile și stilul vintage, tapetul floral cu aspect metalic este o piesă declarativă în sine, desprinsă parcă din marile colecții de artă, care va da unei camerei un aspect glam de epocă. Dacă în schimb ești o persoană orientată mai degrabă pe tendințele moderne, atunci un autocolant cu un mesaj motivațional sau cu modele 3D s-ar putea să ții se potrivească mai bine. 

5. Jucării

Aici vorbim exclusiv de camera copilului, deoarece efectul va fi unul desprins din decorurile de desene animate și bănuim că nu ți l-ai dori chiar în livingul casei. Astfel, un mod deosebit de a decora un perete din camera copilului este să te folosești de jucăriile preferate ale copilului. Concret, dacă ai un copil pasionat de mașinute poți crea un decor 3D cu mașini lipite pe perete care poate fi pictat sub formă de pistă.

6. Perete accent

Dacă îți plac culorile puternice dar îți este teamă să-ți alegi mobila sau elementele principale de decor, despre care nu știi dacă se vor mai purta în timp, atunci cea mai sigură soluție este să te folosești de un „perete accent”. Zugrăvirea unui singur perete într-o culoare diferită, de impact, poartă numele de „perete accent”. Peretele-accent trebuie să iasă în evidență, așa că trebuie să aibă fie o culoare puternică, fie un model interesant.

Îți place ideea unui perete accent în casa ta? Ai nevoie de ajutor la zugravirea camerei? ajusto.ro îți poate trimite meșterul potrivit pentru proiectul tău!

 

preloader