Cele mai frumoase culori de toamna: 5 decorațiuni hand made de efect

9 noiembrie, 2018

Toamna este sezonul celor mai frumoase culori, tocmai de aceea poate fi cel mai uşor reprezentată în casă prin decorațiunile superbe, de mare efect, pe care le poți realiza cu ceea ce se găsește în natură: dovleci, ghinde, porumb, fructe de sezon sau tot felul de frunze uscate, frumos colorate. Așadar, îți garantăm că vei da o fugă prin parcuri, piețe și păduri pentru a strânge câteva dintre minunățiile naturii după ce vei vedea câte minunății poți face cu ele.

Noi îți spunem ce poți realiza cu două mâini dibace dacă ai dovleci, conuri de brad, boabele de porumb, castane și ghinde din pădure:

5 decorațiuni hand made de efect

Decorațiuni de masă. Dacă pregătești o petrecere de toamnă și ai nevoie de ceva deosebit pentru a orna masa, noi îți recomandăm să uiți de clasicele decorațiuni și să realizezi chiar tu ceva unic. Presară pe masă, printre tacâmurile invitaților, conuri de brad și alte elemente de toamnă colorate pe care le-ai curățat inițial, prinde șervetele din bumbac de masă cu sfoară și atașează o ghindă, o floare uscată sau o frunză, și uită de vaza clasică de flori și alege un dovleac pe care să-l umpli cu crizanteme multicolore.

Vază pentru flori. Un dovleac curățat de semințe se dovedește a fi o vază de efect pentru florile superbe de toamnă sau pentru frunzele colorate căzute din copaci. Tipul de aranjament depinde de gust și propria creativitate, așadar pune-ți imaginația la treabă. Dacă vrei ceva original, poți transforma dovleacul într-un ghiveci provizoriu, umple-l cu pământ, după care plantează câteva plante suculente sau cactuși. Pentru un plus de efect, poți înfășura o parte a dovleacului cu sfoară, pe care poți atașa frunze sau ghinde.

Suport pentru lumânare. Toamna nu ne pune la dispoziție doar bogățiile sale, ci aduce cu ea și zile reci și mohorâte. Boabe de porumb sau de fasole, alune de pădure, castane, nuci sau orice semințe colorate găsiți sunt un bun suport pentru lumânări. Așadar, dacă vrei să îți luminezi casa cu ajutorul lumânărilor, crează suporturi originale cu ajutorul castanelor, boabelor de porumb sau cu ceea ce te inspiră pe tine?

Coroniță pentru ușă. Dacă locuiești la curte sau dacă vrei să decorezi ușa de la terasa balconului, toamna nu ar trebui să te prindă fără o coroniță pe ușă. Știm că este mai mult un element al Crăciunului, însă o casă primitoare se cunoaște chiar de la intrarea în casă.

Decorațiuni pentru intrarea casei. Se spune că intrarea casei descrie cel mai bine proprietarul. Ghivecele cu flori de toamnă și dovlecii devin nelipsite de la intrarea multor case, pentru că aduc acea pată de culoare necesară odată cu lipsa soarelui și venirea frigului. Dacă îți dorești o decorațiune creativă de exterior, combină mai multe elemente din natură, te poți folosi de dovleci, frunze uscate sau crizantemele rezistente la frig, dar poți insera și elemente din fier forjat, corpuri de iluminat sau piatră.

Decorațiunile de toamnă hande made confecționate din frunze colorate, dovleci veseli și ghinde jucăușe îți vor aduce o pată de culoare și un plus de bucurie casei tale, iar oaspeții care îți vor călca pragul vor fi cu siguranță impresionați.