Cele mai frecvente greșeli în amenajarea unei băi

17 octombrie, 2019

Amenajarea unei băi începe mereu cu o listă de idei inspiraționale. Și în poze totul pare ideal. Dar, o baie trebuie să respecte anumite reguli în amenajare, indiferent de ceea ce este la modă în acel moment. Altfel, entuziasmul de la început scade dramatic, produsul final întârzie să apară, ba mai mult se lasă cu regrete.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în amenajarea unei băi, indiferent de stilul de design, de care ar fi bine să ții cont:

Cele mai frecvente greșeli în amenajarea unei băi

1. Folosirea faianței și gresiei „la modă”

Dorința fiecărui proprietar de apartament este să-și amenajeze locuința cât mai frumos, dacă se poate după ultimele tendințe în design interior. Uneori, însă, din acest exces de zel, alegem gresia care este la modă în detrimentul a ceea ce avem de fapt nevoie. 

De exemplu, una dintre greșelile des folosite este folosirea unor culori închise sau cu elemente decorative de impact în băi mici, creând senzația de sufocare. De asemenea, o greșeală este și folosirea unei culori aprinse. Chiar dacă a fost aleasă nuanța anului 2019 – Living Coral – acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ți faci baia portocalie. Nuanțele care nu se demodează sunt cele neutre, simple, inspirate din natură, iar dacă investiția pe care o faci vrei să fie pe termen lung, e bine să ții cont de acest lucru.

2. Montarea unei singure lustre în centrul tavanului

Lustra din centrul tavanului este foarte utilă pentru luminozitatea întregii băi, dar trebuie completată cu o aplică sau spoturi fixate la oglinda de deasupra lavoarului. Acest lucru îți va oferi luminozitatea necesara unei zone importante din baie und îți faci rutina de dimineață și va distrage atenția de la dimensiunea reală a băii. 

3. Achiziția unor obiecte inutile

Pe cât de ciudat sună, aceasta este una dintre cel mai des întâlnite greșeli cu care firmele de amenajare băi au de-a face atunci când se apucă de renovarea unei băi. Proprietarii cumpără lucruri din impuls și ulterior realizează că nu se potrivesc sau că nu mai există loc pentru ele.

Poate că bideul era la super ofertă, dar ia în calcul spațiul disponibil și de ce lucruri ai cu adevărat nevoie. Fă-ți o listă cu obiectele sanitare principale, dimensiunea spațiului disponibil și la final analizează situația. 

4. Renunțarea la cadă

Nu mai apuc deloc să fac baie în cadă, spun cei care se gândesc să renunțe definitiv la cadă în favoarea cabinei de duș. Alegerea nu e tocmai una înțeleaptă mai ales dacă vorbim de o singură baie în locuință. Punctul forte al căzii este cu siguranță confortul.

Tendințele arata că la ora actuală, baia este privită ca un sanctuar, ca o oază de liniște, un loc important pentru relaxare. În plus, un avantaj al căzii față de cabina de duș este că se curăță mult mai ușor. Cabina de duș trebuie curățată foarte des de urmele de apă, calcar și săpun care arată foarte inestetic.

5. Plasarea mașinii de spălat într-o nișă în perete

Știm că din dorința de eficientizare a spațiului, căutăm soluții de amenajare care să ne ofere cât mai multă libertate de mișcare. Una dintre tendințele moderne este folosirea spațiului pe verticală. De aici s-a pornit la ideea plasării mașinii de spălat în nișe din perete, uneori suspendate.

Această soluție este viabilă doar dacă mașina de spălat sau uscătorul sunt ancorate ferm, cu certitudinea că în momentul stoarcerii pereții nu vor avea de suferit. 

Știm că nu e ușor să amenajezi o baie. Dar, evitarea greșelilor îți vor salva timp, bani și neuroni. Soluția este fie să-ți faci planul corect, cu liste și calcule, sau să apelezi la o echipă de profesioniști care să facă temele corect încă din start. ajusto.ro are specialiști pregătiți în amenajări interioare pentru lucrări bine făcute.