6 trucuri rapide de îndepărtare a părului de animale din casă

6 decembrie, 2018

Pe unii oamenii îi fac mai blânzi, pe alții mai sociabili, pe cei mai mulți dintre noi animalele ne fac mai afectuoși. Poate că ai acasă un câine sau o pisică, un hamster sau o chinchila, așa că știi câtă bucurie îți poate aduce un suflet necuvântător. Dar, pe cât de multă afecțiune îți pot oferi, pe atât de mult păr pot lăsa în casă. Și da, știm cât este de neplăcut!

Dar, mai știm că te topești imediat când vezi ochișorii blănosului tău jucăuș, așa că vrem să lași grijile deoparte și să te bucuri în siguranță de canapeaua ta din living. Ai nevoie doar de câteva trucuri practice și rapide de îndepărtare a părului din casă:

trucuri rapide de îndepărtare a părului de animale din casă

1. Folosește periile speciale de la aspirator. Dacă ai decis să ai un animal de companie care lasă mult păr sau ai deja un patruped blănos, atunci ar trebui să știi că periile mici ale aspiratorului îți sunt mult mai de folos pentru a curăța canapeaua sau locurile strâmte, decât peria clasică cu care obișnuiești să aspiri covorul de obicei. Pentru că părul fie se strânge în pliurile canapelei, fie se transformă în smocuri ușoare ajung în spatele dulapurilor sau sub piesele de mobilier.

2. Stropește covorul cu balsam de rufe. Firele lipite sau ascunse de câteva zile în țesătura covorului sunt greu de îndepărtat doar prin simpla aspirare. Prepară o soluție din apă și balsam de rufe, stropește covorul cu un pulverizator și așteaptă până se usucă. Firele de păr de animal se vor desprinde mult mai ușor și se vor aspira imediat.

3. Șterge canapeaua și covorul cu un burete umezit. O variantă mult mai ieftină dar la fel de eficientă este folosirea unui burete obișnuit de vase, ușor umezit. Acesta reușește să adune firele de păr de pe fotolii, canapele sau covoare cu fir scurt într-un timp record.

4. Folosește rolele sau benzile cu hârtie adezivă. Rolele cu hârtie adezivă se găsesc în magazine și se bucură de un mare succes, deși reprezintă un cost ceva mai mare. Lipiciul de pe acestea colectează părul de animale după care benzile de hârtie deja încărcate se aruncă la gunoi. Rola cu adeziv este eficientă și mai ales foarte ușor de folosit în special în cazul colectării părului de animale de pe haine.

5. A venit momentul periatului! Dacă ai un covor cu fir lung, iar părul deja a intrat în profuzimea acestuia folosește o perie aspră sau un pieptene cu dinți rari. Înainte de folosire, poți umezi ușor pieptenele cu puțin balsam de păr sau de rufe pentru a desprinde mai ușor firele lipite.

6. Atrage toate firele de păr cu mopul electrostatic. Acest tip de mop tip planșă are o cârpă dintr-un material special care creează un câmp electrostatic în contact cu podeaua sau alte suprafețe lucioase. Astfel, părul de animale este electrizat și implicit colectat de cârpă.

Dacă ai nevoie de ajutor în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader