6 trucuri pentru a curăța covorul

19 iulie, 2018

Îl alegem pentru a da accent și unitate camerei sau ca să ne întâmpine picioarele la început de dimineață, când ne dăm prima dată jos din pat? DA, de covor este vorba, însă NU, nu despre cum alegem covorul vom vorbi, ci despre cum facem să dispară petele de pe covorul preferat! Accidente se întâmplă la tot pasul, ba un pahar de vin scăpat din grabă, ba piureul de fructe al copilului care învață să mănânce. Ce facem atunci când nu știm încotro să apucăm mai repede, cum curățăm rapid petele de pe covor?

Crede-ne există soluții, soluții minune chiar, de care e bine să știi preventiv pentru a acționa în timp util când situația o cere. Iată 6 trucuri super simple, cu soluții naturale din propria casă, pentru a curăța eficient petele de pe covor.

▪️ Adio grăsimi pe covor cu amoniac! Uleiul sau grăsimea de la o bucată de carne scăpată pe covor nu trebuie să te sperie. Poți îndepărta tot surplusul de grăsime din țesătura covorului mult mai ușor decât crezi, dacă torni pe zona pătată o soluție preparată din amoniac și apă. Dar, înainte de a sterge bine murdăria cu o cârpă curată și soluția cu amoniac, absoarbe tot surplusul de grăsime cu o bucată de hârtie de bucătărie.

▪️ Oțet de mere pentru petele de… mere! Când bebe învață să manânce, covorul este primul care “simte” primele schimbări. Fructele vor ateriza pe covor cât ai zice “avion”. Dar, nu-ți face griji! Petele de fructe pot fi eliminate foarte ușor cu o soluție preparată în casă, din oțet și detergent de rufe. Amestecă două linguri de detergent lichid și o lingură de oțet, combină cu apă, și spală zona murdară.

▪️ Sarea de bucătărie înviorează culorile covorului! Nu doar că dă gust bun mâncărurilor, sarea de bucătărie este extrem de utilă și în curățenie. Pe lângă faptul că sarea este excelentă pentru a absorbi petele de grăsime sau un ou spart de pe covor, o soluție cu apă și sare pur și simplu face minuni pentru covoare: intensifică nuanțele din țesătura covorului.

▪️ Bicarbonat de sodiu pentru petele de vin roșu! Nu trebuie să fii gospodină ca să știi că vinul roșu iese foarte greu de pe orice țesătură, cu atât mai mult de pe un covor deschis la culoare. Ca să nu fii în situația de a schimba cu totul covorul, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că pata nu se extinde. Nu freca țesătura în primă fază, ci tamponează ușor cu un servețel de hârtie. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă călduță și freacă încet pata cu o periuță sau o cârpă curată. Bicarbonatul de sodiu este eficient și pentru petele de urină de câine.

▪️ Lămâia, aliatul petelor rezistente! Zeama de la lămâie acționează ca un adevărat înălbitor pentru o mulțime de pete de pe țesături. Urmele de ciocolată, petele de vin, cerneală sau cafea, nu vor reprezenta o problemă dacă aplici zeama de la lămâie peste zona murdară. Atenție însă la culoarea covorului, deoarece sucul de lămâie lăsat să acționeze prea mult timp poate decolora materialul.

▪️Bere la schimb pentru cafea! Una dintre cele mai frecvente pete de pe covor este pata de cafea. Și pe cât de des este întâlnită pe atât de greu se curăță dacă nu este îndepărtată la timp. Dacă, momentul în care ai pătat covorul este o petrecere, atunci cu siguranță ai la îndemână o bere. Inmoaie o cârpă curată în bere și tamponează bine zona, frecând ușor. Repetă procedura de câteva ori.

Trucuri curatare covoare

Dacă pata este mult prea puternică sau dacă murdăria e veche și nu ai acționat în timp util, atunci îți recomandăm să duci covorul la curățatorie! ajusto.ro curăță eficient covoarele chiar la tine acasă, folosind un sistem profesional de injecție-extracție care asigură curățare uniformă, igienizare și eliminarea mirosurilor neplăcute!