6 plante care nu mor

20 septembrie, 2018

Îți plac plantele, dar de fiecare dată când le primești în dar sau îți cumperi chiar tu te temi că nu vor avea o viață lungă? Te gândești cum vor rezista când vei pleca în vacanță sau zilelor când pur și simplu vei uita că există în propria casă? Nu-ți fie teamă, pentru că există plante, care nu au nevoie de o îngrijire specială și sunt extrem, dar extrem de rezistente.

Iată 5 plante de apartament care conform horticultorilor au cea mai mare durată de viață și nu necesită îngrijire specială, ba dimpotrivă au nevoie de o minimă atenție:

6 plante care nu mor

1. Peperomia

Peperomia este una dintre plantele care cresc cu un minimum de efort, așadar teama că va muri foarte repede este anulată.  Este o plantă mică, suculentă, cu o creștere foarte rapidă. Florile alungite sub formă de spic sunt iubitoare de soare și temperaturi normale de 18-24 de grade, dar dacă este udată puțin și ferită de curenții de aer, te poți bucura de ea extrem de multă vreme.

2. Sansevieria

O plantă greu de ucis este sansevieria, denumită popular “limba soacrei”. Originară din Africa, limba soacrei este o plantă rezistentă care tolerează extrem de bine atât soarele, cât și zonele umbrite, deoarece se adptează cu ușurință la aproape orice mediu.

3. Orhideele Phalaenopsis

În ciuda delicateții lor, orhideele sunt plante extrem de rezistente. Flori extravagante, extrem de apreciate în ultimul timp, orhideele sunt plante de cursă lungă, care vor supraviețui vreme îndelungată, dacă ții cont de micile lor pretenții: lumină și aer proaspăt. Orhideea Cymbidium este potrivită pentru începători, nu necesită atenție specială, dimpotrivă am putea spune că după ce înflorește 2-3 luni are nevoie de o perioadă de odihnă când trebuie lăsată în pace.

4. Ficusul plângător

O altă plantă de care nu trebuie să-ți faci griji că o să moară este ficusul plângător. Experții spun că are nevoie de un minim de atenție, deoarece este un arbust foarte puternic. Are nevoie de puțină apă, o dată pe săptămână, se îngrijește ușor și nu necesită eforturi speciale de întreținere. Pentru o viață lungă, se va evita plasarea directă în razele soarelui.

5. Bromelia

Plantele din special bromelia sunt cele despre care specialiștii în horticultură spun că există șanse foarte mici să moară. Tillandsia de exemplu este o specie de bromelie, originară din America de Nord și America de Sud, ce se găsește în pădurile tropicale, zonele deșertice, dar și la altitudini de peste 2000 m. Este considerată o plantă “de aer” foarte simplu de întreținut, care are nevoie doar de… apă.

6 Feriga

Imposibil de ucis pare a fi și feriga, care dacă primește apă și un loc întunecos, se simte absolut minunat. Este o plantă care se simte minunat în baie sau bucătărie, ferită de razele soarelui. Iarna poate rezista la temperaturi chiar de minus 10 grade, dar nu pentru multă vreme. În zilele de caniculă, dacă este ținută la umbră și udată din abundență este de neclintit.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader