6 decorațiuni de Paște pe care le poți face chiar tu

9 aprilie, 2020

Hârtie colorată, mărgele sau nasturi colorați, panglică, lipici și o foarfecă, imaginație cât cuprinde și magia Paștelui poate începe. Nu e o ”rețetă” complicată, dimpotrivă crearea propriilor decorațiuni de Paște pentru casa ta poate fi o activitate foarte plăcută. Detaliile vestitoare de primăvară, de prospețime, aduc o atmosferă plăcută în casă și cu siguranță îți vor da o stare de spirit mai bună, în special în această perioadă de distanțare socială.

Așadar, propunerea noastră este să faci o căutare de ”comori” prin casă și să te uiți după materiale care crezi că te vor ajuta în crearea unor decorațiuni de Paște, făcute chiar de mâinile tale. Ca să îți dai seama de ce ai nevoie, uite câteva idei de decorațiuni hand made pe care le poți realiza împreună poate chiar împreună cu copiii:

decoratiuni de paste

1. Coroniță pentru ușă

Chiar dacă musafirii nu ne vor mai călca pragul casei de acest Paște, nu înseamnă că ușa de la intrare trebuie să rămână nedecorată. Dimpotrivă, o coroniță de Paște pentru ușă este ușor de realizat și îți va înviora holul casei. Există o mulțime de modele pe internet din care te poți inspira, însă alegerea modelului preferat va depinde și de materialele de care dispui și de îndemânarea ta. O variantă foarte simplă este să te folosești de o sârmă pe care să o modelezi într-o formă rotundă, în jurul căruia să atașezi ață colorată, sfoară, panglică, și decorațiuni specifice paștelui, flori, iepurași, ouă colorate, realizate din hârtie colorată.

2. Vază cu flori din hârtie colorată

În orice casă se găsește o vază de flori, așadar pentru a realiza flori de primăvară, ai nevoie de hârtie colorată. Nu este nevoie să înveți neapărat tehnica origami decât dacă vrei să transformi această activitate în hobby, ci poți urmări pe youtube câteva tutoriale simple de realizare a florilor din hârtie. Unele flori din hârtie sunt atât de frumoase, încât pot fi foarte ușor confundate cu cele reale.

3. Șervețele sub formă de cap de iepure

Pentru că masa de Paște a devenit o tradiție, un moment de sărbătoare, Învierea fiind una dintre cele mai frumoase sărbători ale creștinilor, pentru a celebra cum se cuvine poți orna masa cu diferite decorațiuni făcute de tine. Chiar dacă ouăle roșii sunt principalul element al mesei de Paști, noi îți propunem să aduci puțină veselie cu ajutorul șervețelelor de hârtie pe care să le prinzi sub forma unui cap de iepure. Te poți folosi de ouăle de la masă, pe care le prinzi cu șervețele rulate, astfel încât să-ți rămână în partea de sus, cele două colțuri, legate cu o panglică.

4. Figurine din polistiren sau carton

În living, unde probabil vei sta cel mai mult în aceste zile, creează decorațiuni simpatice din carton sau polistiren, sub formă de iepure, ouă sau litere mari cu mesajul „Paște fericit!”, pe care să le pictezi sau decorezi, deasupra cărora să lipești diverse elemente de imact vizual (mărgele, paiete, abțipilduri etc). Ideea este să fie colorate, vesele și să aducă zâmbetul pe buze.

5. Cuib pentru ouă

Un simbol al venirii primăverii este revenirea păsărilor din țările calde și construirea cuiburilor. Așadar, ce spui ca ouăle roșii de Paște să le pui într-un coș cu totul diferit, realizat de tine din crenguțe mici și iarbă uscată sau din sfoară și hârtie verde tăiată în fâșii foarte subțiri. Dacă nu ești o persoană foarte îndemânatică la capitolul bricolat și nu te pricepi la împletituri, poți alege o cutie rotundă în jurul căreia să înfășori sfoară și pe care să o lipești pentru a crea un cuib cât mai aproape de cel real.

6. Recipiente pentru dulciuri

Iepurașii și ouăle de ciocolată vor avea nevoie de un loc binemeritat pe masă, mai ales dacă vorbim de o familie cu copii. Deci, ce spui de o decorațiune de Paște specială pentru răsfățul dulce al celor mai pofticioși membrii ai familiei? Poți alege un borcan mare și transparent, în jurul căruia să prinzi foarte multe panglici colorate sau poți decupa dintr-un carton două urechi mari pe care să le lipești pe o parte a borcanului iar pe cealaltă, un ciucure în formă de nas și mustăți din sârme pufoase.

Așadar, ce spuneți, acceptați provocarea ca în aceste zile să aduceți un aer vesel casei voastre cu ajutorul decorațiunilor de Paște pentru a aduce armonia și liniștea mai aproape de voi?