5 tendinte de design interior pentru 2021

7 ianuarie, 2021

A fost un an dificil, așa că avem motive întemeiate să ne bucurăm de noile tendințe de design interior din 2021. Majoritatea oamenilor au dus dorul vacanțelor, călătoriilor către țărmuri îndepărtate și experimentarea unei culturi diferite.Iar, acest lucru se va regăsi din plin în amenajările interioare din 2021. Specialiștii în design interior afirmă că locuințele noastre vor reflecta călătoriile noastre, marea și țărmurile îndepărtate.

Având în vedere că atitudinea multor oameni cu privire la stilul de viață s-a schimbat în 2020, aruncăm o privire înainte asupra tendințelor de design interior pentru 2021.

tendinte design 2021

1. Decor în Galben și Gri

Anul acesta, Pantone a făcut pasul neobișnuit de a numi două culori ca nuanțe ale anului: Iluminating, un galben strălucitor și Ultimate Grey, un gri pal. Alegerea a două culori independente evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a exprima un mesaj unitar: putere și speranță.

2. Stilul cottage – influențe rustice

Acele caracteristici specifice stilului rustic, de genul grinzi expuse, plăci de pardoseală originale sau pereți cu lambriuri, aduc acel echilibru dintre piese vechi și noi care funcționează împreună într-o armonie perfectă. Lemnul este materialul de bază și reprezintă baza stilului rustic, așadar căutați mai degrabă piese unice, decât obiecte care sunt perfect finisate. Vesela elegantă în stil vintage, tacâmurile aurite și accesoriile din aur sunt toate modalitățile de a obține aspectul specific stilului cottage englezesc.

3. Străluciri tropicale

Anul 2020 ne-a făcut cu siguranță să ne fie dor de țărmurile îndepărtate, de nisipul fin și briza mării. Cu toții ne dorim acest lucru pentru 2021, nu-i așa? Ei bine, stilul de viață relaxat specific insulelor tropicale se va reinventa ca tendință în design interior în 2021. În timp ce tânjim după escapade tropicale, interioarele inspirate de țărmurile îndepărtate oferă un spațiu de viață calm și relaxant. Frunzele și florile tropicale pot fi folosite ca decorațiuni pentru a aduce exteriorul la interior.

4. Vintage

Piesele antice, recondiționate, retro își au locul și în schema de design interior din 2021. Secretul unei amenajări corecte este să mu reproduceți întocmai stiluri trecute, ci mai degrabă să folosiți culori puternice, piese preferate și o abordare estetică vibrantă, coezivă. Cheia acestei abordări este de a pune accent pe contraste. Probabil, cel mai inspirat ar fi să alegi piese vechi care să însemne ceva pentru tine. Adăugă câteva elemente luxoase, cum ar fi țesături bogate și iluminat special pentru a crea o notă modernă.

5. Decorațiuni eco chic

Tendințele covoarelor au evoluat alături de celelalte tendințe de design interior pentru 2021, cu accent pe materiale ecologice. Ca atare, covorul din fibre naturale va deveni din ce în ce mai răspândit în cele mai multe locuințe în acest an. Covoarele care provin din surse durabile – cocos, iarbă de mare, sisal și iută – sunt cele care vor fi în centrul atenției în 2021. De asemenea, covoarele din lână sunt populare în dormitoare, deoarece sunt foarte moi și sporesc senzația de căldură și confort.

De asemenea, plantele de interior nu au fost nicicând mai la modă ca în 2021. De la plantele agățătoare în stilul anilor 1970 până la plante de interior cu flori, cu siguranță, trebuie să existe o plantă care să se potrivească stilului și spațiului tău. Plantele de interior s-au demodat pentru scurt timp în anii 1990, dar s-au întors și nu numai că sunt frumoase, dar aduc vibrație și culoare în casele noastre și împrospătează aerul, filtrând poluanții și eliberând oxigen.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în amenajarea casei, apelează la serviciile ajusto.ro!

preloader