5 suveniruri din vacanță cu care îți poți decora casa

31 iulie, 2019

Te înțelegem perfect, pur și simplu nu poți să te întorci din vacanță cu mâna goală. Ai vrea să aduci cu tine toată veselia și culorile vibrante. Îți este greu să reziști în fața tarabelor cu suveniruri specifice locului și comercianților dornici de negociere. Doar un breloc sau un magnet de frigider care să-ți amintească de minunatele locuri vizitate îți spui mereu în gând și ajungi să pleci cu o plasă de suveniruri care mai de care mai diverse.  

Cu toții trecem prin asta. Dar, credem că dacă tot dai banii pe diverse suveniruri, măcar să le alegi pe acelea de care să te folosești sau care să contribuie la decorarea casei într-un mod deosebit. 

Noi am ales 5 tipuri de suveniruri din vacanță care să-ți amintească de locurile vizitate, dar care să aducă valoarea stilului decorativ al casei tale:

5 suveniruri din vacanță cu care îți poți decora casa

1. Scoici și elemente marine

Imposibil de trecut cu vederea atunci când destinația de vacanță este marea, suvenirul devenit clișeu: scoicile. Dar, adevărul este că decorațiunile cu scoici, stele de mare și alte elemente marine sunt deosebite și chiar te introduc instant în atmosfera relaxantă de la mare. Dacă vrei o decorațiune inedită pentru casa ta, evită însă să cumperi produsele standard pe care le găsești la tarabe. Cumpără doar scoici simple pe care să le integrezi ulterior în diverse moduri, într-un mod mai personal: poți crea o ramă foto pentru camera copilului cu scoici, poți pune nisip și scoici pe fundul unei vaze transparente ca bază pentru flori sau poți decora lumânările simple pentru un efect deosebit.  

Eventual, poți achiziționa suveniruri cu scoici și elemente marine cu scop practic în casă, de genul cutiilor decorate cu scoici pentru bijuterii. Paleta de culori specifică peisajului marin conţine: albastru pentru mare, albul pescărușilor și norilor pufoși, galben pal pentru nisip şi auriu pentru strălucirea solară.

2. Căni și farfurii

Unele dintre cele mai practice suveniruri din vacanță sunt cănile și farfuriile. E plăcut să bei cafeaua aromată de dimineață în cana care-ți amintește de vacanța în Brazilia, tărâmul cafelei. Însă, evită să-ți achiziționezi cănile suveniruri kitsch cu numele orașului sau țării, mai ales că majoritatea sunt made in China. Alege produse realizate local, poate chiar din materiale specifice locului. Creează în casă o zonă specială, așa cum este o etajeră din bucătărie sau un perete din living pentru farfuriile decorative.

3. Statuete

Buddha, Statuia Libertății, Turnul Eiffel, Ouă Faberge sau Colloseumul sunt statuetele clasice cumpărate din vacanță. Sunt foarte ok, atâta vreme cât plasarea lor în casă nu încarcă atmosfera. Dacă spațiul din living îți permite, poți plasa într-un singur loc pe o etajeră toate statuetele care să-ți amintească de frumusețea locurilor vizitate, altfel dacă poți încearcă să păstrezi aceeași cromatică. În special dacă ești genul de persoană pasionată de călătorii, aceste statuete trebuie plasate la loc de cinste. Așa că data viitoare când mergi în vacanță, nu ar trebui să te deranjeze că înghesui în bagaj câțiva căluți de lemn Dala din Suedia sau câteva plăci Azulejos din Portugalia. 

4. Rame foto

Fotografiile din vacanțe sunt amintirile de prețuit care îți vor rememora locurile pe care le-ai vizitat de-a lungul anilor. Dacă vrei să aduci în propria casă o parte din frumusețea peisajelor văzute, schimbă magneții de frigideri cu rame foto. Pe lângă designul specific local al ramei foto îți vei aminti de tine și de cei dragi în locurile minunate în care ai călătorit. 

5. Sticle de băutură 

Sticlele de băutură sunt suvenirurile aduse de turiști prietenilor. Însă, dacă îți dorești un colț inedit în livingul tău, mai ales dacă dispui de un bar, poți transforma aceste sticle de băuturi în decorațiuni de mare efect. O sticlă de vin de Bordeaux din Franța, Ouzo din Grecia, Sangria din Spania sau Whisky din Irlanda sunt câteva dintre băuturile cu care îți vei impresiona prietenii, dar care vor aduce mult farmec propriului tău bar.

În amenajarea casei tale cu iz de vacanță ține cont de stilul decorativ pentru a evita aglomerarea unor produse din stiluri complet nepotrivite cum ar fi cel rustic cu cel clasic, elegant. Dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea casei, apelează la specialiștii Ajusto