5 Sfaturi Ajusto: Cum speli corect prosoapele

14 ianuarie, 2021

Prosoapele de baie sunt produse cărora nu li se acordă o atenție foarte mare. Pare logic într-un fel, dacă ne gândim la faptul că scopul lor este unul strict practic. Însă, în realitate, ele pot face mai mult decât de a îndepărta surplusul de apă, pot contribui la starea de relaxare. Mai ales după o zi geroasă sau obositoare, oricine își dorește după o baie fierbinte să se cufunde în prosoape moi și parfumate ca în centrele spa.

Vă spunem un secret: nu trebuie să cheltuiți bani înlocuind în mod constant prosoapele de baie – pur și simplu spală-le corect de prima dată. Iată cum să spălați prosoapele de baie în mod corect și, în cazul în care întâmpinați probleme pe parcurs, vă prezentăm și câteva soluții pentru eliminarea mirosului urât:

cum speli corect prosoapele

1. Spală prosoapele pe culori

Ca orice alt lucru pe care îl speli, începe prin a separa prosoapele pe culori, deci spală prosoapele albe separat de prosoapele colorate. Spălarea lor împreună va duce la decolorarea subtilă în timp sau îngălbenirea celor albe.

2. Doar prosoapele albe se spală la temperatură ridicată

Spală prosoapele albe folosind apă fierbinte, detergent și înălbitor fără clor sau un agent de înălbire natural pentru țesături, cum ar fi percarbonatul de sodiu, în conformitate cu instrucțiunile sale de ambalare. Prosoapele albe rămân mai luminoase atunci când sunt spălate în apă fierbinte. Spală prosoapele colorate în apă caldă, folosind detergent și o soluție pentru îndepărtarea petelor, iar pentru igienizare poți folosi un dezinfectant pentru rufe.

3. Adaugă balsam la fiecare a treia spălare

Pentru a înmuia prosoapele care devin aspre mai ales atunci când sunt spălate des și la temperaturi ridicate, poți utiliza balsamul, dar adaugă-l doar la fiecare a treia sau a patra spălare pentru a preveni acumularea lui în țesătură. Folosirea unei cantități mari de balsam concentrat se depune în fibrele pufoase ale prosoapelor și le împiedică să mai absoarbă apa la fel de bine. În plus, oricât ar fi de catifelat și parfumat, trebuie să ții cont de faptul că balsamul de rufe este un amalgam de substanțe chimice, multe dintre ele toxice. Dacă preferi o alternativă mai naturală, adăugă ¼ cană de oțet alb. Dacă dorești să dai un miros ușor parfumat prosoapelor, poți adăuga câteva picături de ulei esențial.

4. Nu supraîncărca mașina

Mai ales dacă speli doar prosoape, evită complet să încarci mașina de spălat. Spală mai puțin decât greutatea recomandată de modelul mașinii tale de spălat. Prosoapele sunt grele și vor atrage foarte multă apă. În plus, din cauză că se vor strânge și răsuci, s-ar putea să nu se spele bine și să se clătească corespunzător.

5. Folosește bile din lână în uscător

Odată ce au fost spălate, prosoapele se lasă mai mult timp la spălat decât alte articole textile. Dacă usuci prosoapele în uscător, adăugă bile de lână (funcționează și mingi de tenis curate). Bilele din lână de oaie sunt o alternativă naturală pentru a grăbi procesul de uscare. Vei scurta procesul de uscare cu până la 20 -30% prin faptul că lâna va absorbi umezeala excesivă din prosoape și prin faptul că atunci când se mișcă în tambur, bilele separă rufele una de cealaltă, astfel încât aerul fierbinte să poată circula mai eficient. Asigură-te că prosoapele sunt complet uscate înainte de a le scoate din uscător și depozita în dulap. Prosoapele durează mai mult să se usuce decât hainele și chiar mici urme de umezeală pot provoca mirosul neplăcut.

Dacă ai nevoie de un specialist pentru instalarea mașinii de spălat rufe, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!