5 Sfaturi Ajusto: Cum poți folosi alcoolul sanitar în casă

19 februarie, 2021

Alcoolul sanitar, cunoscut sub denumirea populară de spirt, este cunoscut în mod special datorită efectului de dezinfectare a suprafețelor. Dar, acesta mai poate fi folosit și ca degresant, ca soluție în eliminarea petelor, dar și a mirosurilor neplăcute. Cu toate astea, trebuie să știi că nu poate fi folosit un timp lung, pentru că irită pielea.

Cât de util este alcoolul sanitar și în ce alte scopuri îl poți folosi, îți spunem în râdurile următoare. Iată așadar 5 moduri în care spirtul te poate ajuta în casă, la care probabil nici nu te-ai fi gândit:

Cum poti folosi spirtul in casa

1. Dezinfectează încălțămintea sport

După o perioadă lungă de antrenamente, plimbări sau expediții pe munte, încălămintea sport capătă un miros neplăcut. Cauza este transpirația picioarelor. Tocmai de aceea, este indicat ca după fiecare purtare, pantofii să fie lăsați la uscat și aerisit mai multe zile, înainte de a fi purtați din nou. De asemenea, este indicat să îi speli o dată pe lună, dar și să aplici soluții care să elimine mirosul neplăcut. Spirtul îți poate fi de mare ajutor în acest caz, așadar curăță delicat cu o bucată de cârpă îmbibată în spirt sau folosește un pulverizator. După ce te-ai asigurat că spirtul a ajuns peste tot în interiorul pantofilor, pune-i afară la aer liber, de preferat pe balcon sau terasă unde bate soarele.

2. Înlocuiește antiperspirantul

Dacă ți s-a terminat deodorantul sau ai uitat să te dai cu antiperspirant înainte să pleci de acasă, dar ai la îndemână spirt, trebuie să știi că îl poți folosi pentru a evita mirosul neplăcut de transpirație. Spirtul are capacitatea de a neutraliza bacteriile care cauzează mirosul neplăcut, ceea ce te va preveni mirosul neplăcut, chiar dacă vei transpira. Dar, ține cont că aceasta nu este o soluție pe termen lung, deoarece îți poate irita pielea.

3. Elimină mirosul de usturoi de pe mâini

Usturoiul este delicios în mâncare, în plus este și un antibiotic natural și ajută la menținerea sănătății, însă trebuie să recunoaștem că are un miros puternic, persistent, destul de neplăcut.
Dacă ai curățat usturoi și mirosul ți s-a impregnat în mâini, folosește cu încredere alcoolul sanitar. Toarnă puțin spirt în palme și freacă apoi mâinile. La sfârșit, dupa ce spirtul s-a evaporat, spala-te cu sapun. Mirosul intepator va disparea.

4. Curăță oglinzile

Oglinda din baie se pătează adesea, din cauza stropilor de apă, pastă de dinți, spumă de ras, săpun sau alte cosmetice. Pe lângă faptul că sunt inestetice, uneori sunt dificil de îndepărtat. O soluție foarte eficientă care te va ajuta să elimini foarte rapid petele este alcoolul sanitar. Pe o cârpă curată sau cu ajutorul prosoapelor de bucătărie din hârtie adaugă alcool sanitar și sterge bine oglinda. Vei observa nu doar că petele dispar rapid, dar și că oglinda va arăta ca nouă.

5. Îndepărtează petele de marker sau cerneală

Oricând se poate întâmpla să-ți murdărești hainele de marker, în cazul copiilor care merg la școală cu atât mai mult, hainele lor sunt predispuse la pete de cerneală. Știm că sunt considerate cele mai greu de îndepărtat pete, dar și pentru ele există soluții dacă acționezi cât se poate de rapid. Nu trebuie să cine știe ce soluții toxice, ci doar spirt. Alcoolul sanitar acționează la fel ca un agent de curățare. Tot ce trebuie să faci este să amesteci spirt cu puțină apă și să aplici soluția pe zonele pătate de pe haine. După ce ai lăsat un timp spirtul să acționeze, spală hainele ca de obicei.

Curățenia reprezintă o necesitate în orice casă. Dacă vrei o casă lună, apelează periodic la servicii profesionale de curățenie care au cele mai bune soluții și trucuri de îndepărtare a murdăriei!

preloader