5 Sfaturi Ajusto: 5 moduri de a face casa mai ușor de închiriat

16 iulie, 2021

Indiferent de motivul pentru care vrei să închiriezi o locuință, scopul este întotdeauna să faci acest lucru cât mai rapid și să începi să câștigi bani. Dar, secretul este ca un proprietar care oferă o locuință spre închiriere trebuie să gândească exact ca un chiriaș. Acesta din urmă dorește să se bucure de o casă frumoasă, accesibilă și să se bucure de cât mai multe facilități.

Dacă ești proprietarul unui apartament sau a unei case de închiriat, iată care sunt modurile prin care poți face casa mult mai ușor de închiriat:

inchiriere locuinta

1. Pune un preț corect la chirie

Chiria corectă este prețul pe care o persoană este dispusă să-l plătească. Nu cheltuielile tale, nu valoarea pe care tu o consideri corectă, ci prețul raportat la zonă, ambient și tendințele din piață. Din păcate, multe persoane supraestimează prețul chiriei din motive subiective. Oricine își dorește să-și închirieze casa cât mai repede, cu cât mai mulți bani posibil, însă trebuie să revii cu picioarele pe pământ și să stabilești prețul chiriei corect.

Compararea locuinței cu cele similare de închiriat din zona ta este una dintre cele mai bune modalități de a stabili potențialul de închiriere. Specialiștii în imobiliare spun că, vei ști în câteva zile, dacă prețul este corect. Dacă nu primești apeluri și intenția de vizionare în câteva zile înseamnă că prețul este prea mare. Prețul este esențial în închiriere.

2. Pune fotografii clare pe site-ul cu anunțuri

Lipsa fotografiilor, calitatea slabă a acestora sau numărul mic și limitat doar la o parte a locuinței pot afecta timpul de închiriere. Potențialii chiriași vor alege să vizioneze ceva ce știu cum arată, mai ales în cazurile unor prețuri similare din piață. În plus, vei evita vizionările inutile în care eventualii chiriași realizează că realitatea nu se potrivește cu ce există în poze.
Printre cele mai frecvente greșeli cu privire la fotografii se numără unghiuri nepotrivite, poze foarte întunecate, dezordine și obiecte personale lăsate la vedere.

3. Fă curățenie și ordonează lucrurile

Pentru a face casa de închiriat mai atractivă pentru potențialii chiriași și implicit pentru a obține un preț mai bun pe chirie, trebuie în primul rând să oferi o locuință curată și îngrijită. Așadar, evită să oferi spre închiriere o locuință cu pereții murdari, vopsea scorojită, mobilier zgâriat și cu prpobleme, precum o ușă sau o fereastră care nu se închide corespunzător.
De asemenea, locuința trebuie să fie curată și ordonată la fiecare vizionare, evită așadar lăsarea obiectelor prin casă împrăștiate. În plus, dacă vrei ca potențialii chiriași să fie impresionați de casa ta, aerisește bine înainte de fiecare vizionare, plasează o vază cu flori proaspete și discret împrospătează casa cu un odorizant de cameră.

4. Utilează cu electrocasnice mici

Chiriașii caută locuințe curate, mobilate și utilate, în 90% dintre cazuri. Diferența dintre două proprietăți similare va fi dată de proprietarii care aleg să utilizeze și cu electrocasnice mici, precum aspirator, cuptor cu microunde sau cafetieră. De asemenea, dacă oferiți veselă, eventual câteva obiecte de curățenie, oferindu-i chiriașului posibilitatea să se mute rapid doar cu câteva lucruri personale, va face locuința mult mai ușor de închiriat.

5. Permite accesul cu animale de companie

Permiterea animalelor de companie poate fi decizia câștigătoare mai ales dacă vorbim de o locuință mai greu de închiriat din varii motive. Chiar dacă animalele pot produce anumite daune în locuințe, permiterea lor în casa pe care o oferi spre închiriere reprezintă un plus pentru potențialii chiriași iubitori de animale.

preloader