5 semne că trebuie să schimbi neapărat vasul de toaletă

25 septembrie, 2020

Vasul de toaletă este unul dintre obiectele sanitare intens folosite în orice locuință, de aceea trebuie să fie tot timpul funcțional. Nu e cineva care vrea măcar să-și imagineze cum ar fi ca acesta să se strice. Așa că, dacă observi că vasul de toaletă dă semne că trebuie schimbat, cel mai bine ar fi să iei această decizie mai devreme ca un accident neplăcut să se întâmple sau să te găsești într-o situație fără rezolvare imediată.

Indiferent că te pregătești sau nu de amenajarea băii, iată care sunt semnele care îți transmit că este timpul să schimbi vasul de toaletă:

trebuie să schimbi neapărat vasul de toaletă

1. Este crăpat

Dacă sesizezi o scurgere la vasul de toaletă, aceasta trebuie remediată imediat. Pentru că dacă este amânată, scurgerea poate deveni o adevărată problemă. Ea poate cauza daune nu numai podelei din baie, dar și vecinului de la etajul inferior. Așadar, dacă observi fisuri pe vasul de toaletă, ai mare grijă deoarece se pot transforma în timp în crăpături care favorizează scurgerile de apă. Verifică vasul de toaletă cu atenție de fiecare dată când îl speli, iar dacă observi fisuri cel mai bine ar fi să-l schimbi cât mai repede, cu atât mai mult dacă vorbim de un vas de toaletă vechi.

2. Se înfundă frecvent

În mod normal, vasul de toaletă ar trebui să nu se înfunde, dar uneori nu putem preveni această problemă. Totuși, dacă vasul se înfundă frecvent, cum ar fi o dată pe săptămână, cel mai probabil ar trebui chemat un instalator, verificate scurgerile și probabil schimbat vasul de toaletă.

3. Are nevoie de reparații frecvente

Unele probleme pot fi ușor de rezolvat și nu vei cheltui prea mulți bani, însă dacă reparațiile au loc des, cel mai bine ar fi să cumperi un nou vas de toaletă. Pe termen lung, vei economisi bani, dar și timp, pentru că nu va trebui să chemi mereu instalatorul, la fiecare problemă apărută.

4. Nu se mai potrivește cu greutatea corporală

Dimensiunile vaselor de toaletă și rezervoarelor sunt variate, astfel vei găsi aceste obiecte sanitare disponibile în diferite mărimi. În plus, este bine ca mărimea și structura vasului de toaletă să se potrivească cu greutatea corporală a celui care folosește baia. În mod normal, dimensiunile vaselor de toaletă variază între 48 și 54 cm în lungime, iar diferența de doar câțiva centimetri poate fi semnificativă, mai ales dacă vorbim de o persoană supraponderală. Pentru copii, înălțimea recomandată este de 35 – 38 cm, pentru adulți înălțimea normală este 38 – 43 cm, iar pentru a avea un confort sporit și pentru persoanele înalte sau cu diverse probleme de spate ori locomotorii, înălțimea ar trebuie să fie de peste 43 cm.

5. Vrei să faci economie la apă

Modelele vechi de vase de toaletă consumă mai multă apă decât cele noi. De aceea, dacă vrei să faci economii pe termen lung, este indicat să investești într-un vas de toaletă nou. Sfatul nostru este să alegi un model al cărui rezervor are două butoane de tras apa – unul din ele acționează o cantitate mai mică de apă, iar celălalt una mai mare.

Ai nevoie de ajutor în amenajarea băii sau vrei să schimbi vasul de toaletă stricat? ajusto.ro are meșterul potrivit, la doar un click distanță!

preloader