5 podoabe de Crăciun handmade ușor de făcut

17 decembrie, 2020

Bradul de Crăciun este într-adevăr elementul principal de decor din casele tuturor. Însă, decorațiunile au la rândul lor mult farmec, cu atât mai mult dacă sunt făcute cu propriile mâini. Decorațiunile hand made au o valoare unică, intrinsecă, pentru că transmit multă emoție și adesea realizarea lor se transformă într-o amintire frumoasă de familie. Starea de prezență conștientă, de evadare din cotidian, starea în care ești doar tu cu obiectul tău, contribuie la atmosfera frumoasă de Crăciun.

Așadar, dacă ai nevoie de puțină inspirație în realizarea unor podoabe de Crăciun hand-made pentru casă, ce spui de aceste 5 idei:

podoabe de craciun

1. Globuri de Crăciun hand-made

Împodobirea bradului de Crăciun, acel moment unic din luna decembrie, nu poate avea loc fără podoabele de Crăciun potrivite. Există o mulțime de idei de globuri hand-made pentru brad pe care le poți găsi pe internet, sugestia noastră este să te folosești de lucruri pe care le ai deja în casă sau pe care poți să le reciclezi. Becuri vechi pictate sau peste care ai lipit paiete, globuri făcute din hârtie de ziar în stil origami, conuri de brad cu un strop de spray strălucitor, pot fi transformate în globuri de brad unice. Arată foarte bine, sunt ușor de realizat (cele mai multe dintre ele), și mai mult ca sigur locuința ta va avea acea notă de originalitate de care are nevoie pentru a intra în anul 2021.

2. Coroniță de ușă

Coronițele pentru Crăciun pot fi create pe un cadru din carton, polistiren sau sârmă. De acest cadru poți prinde crenguțe de brad, pe care le poți decora cu felii uscate de portocală, globuri, lumânări, fructe uscate, batoane de scorțișoară și vanilie.

3. Glob de Crăciun personalizat

Ce zici de un glob de zăpadă făcut chiar de tine, pentru a surprinde perfect magia Crăciunului? Nu este deloc complicată realizarea lui, dar ai nevoie de anumite produse printre care un borcan cu capac, rășină, apă distilată, glicerină și sclipici sau paiete albe și argintii. Bineînțeles, îți trebuie și un ornament, un om de zăpadă sau un alt element de iarnă, pe care îl lipești cu rășină de capac. După ce rășina s-a uscat complet poți umple borcanul cu apă distilată sau cu apă fiartă și răcită la temperatura camerei. Pentru ca sclipiciul să plutească, trebuie să adaugi și puțină glicerină în apă.

4. Brăduț tip tablou

Una dintre variantele de mare efect pe care le poți face, mai ales dacă ai un perete liber, este un brad tip tablou. Noi credem că este o variantă foarte artistică a bradului clasic, ideală pentru spațiile mici, dar și pentru camere spațioase care au nevoie de mai multă culoare și strălucire. Există o mulțime de variante de a face această decorațiune de perete tip brad, fie construind pur și simplu un brad din instalația de pom, fie folosind beteală strălucitoare De asemenea, poți crea un brad de perete din bucăți de lemn pe care le așezi de la mic la mare, de sus în jos, de care prinzi luminițe sau globuri mici.

5. Decorațiuni diverse pentru brad

Pentru ornarea bradului, globulețele nu sunt singurele podoabe de Crăciun pe care le poți face. Așadar, ce spui să creezi steluțe din bucăți de puzzle, poate chiar dintr-un puzzle incomplet care inevitabil ar ajunge la gunoi sau, de ce nu, din dopuri de la peturi. Din aluat sărat sau din lut de modelat poți face diverse forme de decorațiuni (te poți folosi de formele de prăjituri), iar ulterior să le vopsești sau decorezi cu mici accesorii. Nu uita însă să le găurești, înainte de a se usca, pentru a le putea prinde un șnur de care să le prinzi în brad.