5 plante perfecte pentru dormitor care îmbunătățesc somnul

5 plante perfecte pentru dormitor care îmbunătățesc somnul

15 octombrie, 2021

Plantele de interior pot face mai mult decât să decoreze frumos anumite zone din cameră. Pot îmbunătăți starea de spirit, spori creativitatea, reduce nivelul de stres, crește productivitatea, și filtra aerul. Mulți dintre noi nu realizăm cât de importantă este calitatea aerului, mai ales în dormitor unde ne odihnim.

Deseori izolația, vopseaua și mobilierul din casele noastre ne pot polua aerul interior cu toxine precum formaldehida și benzenul. Pentru a ajuta la îmbunătățirea calității aerului din dormitorul tău și pentru a dormi , ia în considerare adăugarea de plante.

plante dormitor

1. Limba soacrei

Cunoscută și ca limba soacrei, această plantă cu o îngrijire redusă este o alegere optimă pentru dormitor, deoarece NASA o plasează în topul plantelor de purificare a aerului. Limba soacrei este una dintre puținele plante de apartament care transformă dioxidul de carbon în oxigen noaptea (lucru pe care majoritatea plantelor de apartament îl fac doar ziua). Limba soacrei este benefică în dormitor deoarece filtrează aerul interior în timpul zilei și al nopții.

2. Philodendron

Philodendronul este o plantă de apartament foarte populară, deoarece este extrem de ușor de întreținut. Frunzele acestei plante se găsesc într-o varietate de forme atrăgătoare din punct de vedere vizual și sunt deosebit de eficiente la absorbția formaldehidei. Cu toate acestea, nu lăsați la îndemâna animalelor de companie și a copiilor, deoarece această plantă este toxică atunci când este consumată.

3. Lavanda

Lavanda este recunoscută la nivel mondial datorită proprietăților sale aromatice, liniștitoare. Un ghiveci cu lavandă este benefic în camera unde vei dormi. Aroma lavandei creează o stare de relaxare care va ține sub control stările de anxietate și vă va ajuta sa adormiți mai ușor. Se spune că mireasma deosebită a florilor de lavandă încetinește ritmul cardiac și previne producția de cortizol, substanța responsabilă pentru apariția stresului.

4. Feriga

Dintre plantele de apartament recomandate în dormitor nu poate lipsi feriga de cameră, deoarece este alegerea potrivită pentru a înlătura susbtanțele toxice din aer. În plus, are un aspect mereu verde și este foarte ușor de îngrijit. Ea are nevoie doar de apă atunci cand se usucă suprafața pământului din ghiveci.

5. Planta păianjen

Chlorophytum cunoscut mai mult sub numele de planta păianjen este o plantă perfectă pentru dormitor deoarece este eficientă în combaterea unei varietăți de poluanți precum benzen, formaldehidă, monoxid de carbon și xilen. Planta păianjen a fost inclusă în nomenclatorul NASA pentru capacitatea sa extraordinară de a purifica aerul și de a neutraliza diverși poluanți prezenți în interiorul casei. Păstrează această plantă în lumina indirectă a soarelui și pune-i apă ocazional. Este o plantă care purifică aerul interior prin îndepărtarea substanțelor chimice nocive.

preloader