5 metode de a transforma o garsonieră într-un apartament cu două camere

14 mai, 2020

Amenajarea unui spațiu mic este o provocare pentru oricine, fie specialist sau simplu proprietar. Separarea spațiului prin panouri glisante, corpuri de mobilier sau covoare sunt trucuri istețe care te ajută să delimitezi mai bine zonele. Dacă vrei astfel o delimitare clară, adică separarea spațiului de dormit de cel în care îți petreci activitățile de zi cu zi, trebuie să știi că există metode, fără să ai nevoie de autorizații sau lucrări de construcții costisitoare.

Îți spunem în rândurile ce urmează 5 metode de a transforma o garsonieră într-un apartament cu două camere, folosindu-te de trucuri de design la modă și de efect:

peret fals garsoniera

1. Paravan decorativ

Indiferent de stilul de design interior pe care l-ai abordat în amenajarea garsonierei tale, există modele de paravane diverse, extrem de atrăgătoare. Dacă ai optat pentru stilul industrial, poți apela la paravane cu fier forjat, dacă stilul garsonierei tale este unui modern contemporan poți merge pe varianta panourilor cu pânză canvas care imită o imagine urbană, dacă preferi stilul scandinav atunci paravanele din lemn natur, zambilă de apă sau bambus sunt o soluție excelentă.

2. Draperie

O metodă deloc costisitoare și ușor de realizat este segmentarea zonei de dormit printr-o draperie, care să împartă camera în două spații diferite. Această metodă îți oferă o flexibilitate mult mai mare deoarece îți dă posibilitatea de a da laoparte materialul textil în orice fel îți dorești. Astfel, cu ajutorul draperiei montate pe o șină vei putea mereu să-ți readuci garsoniera la stadiul inițial atunci când ai nevoie de mai mult spațiu.

3. Mobilier

Cea mai la îndemână separare a zonei de dormit de zona de living să-i spunem este prin folosirea unor piese de mobilier. Se pot folosi etajere înalte, care să delimiteze zona și să mascheze parțial sau total patul. Pentru că finisajele de la nivelul pereților și pardoselii rămân aceleași, separarea se poate face și prin folosirea a două covoare diferite. Dacă spațiul pentru dormit rămâne fără lumină, atunci poți alege mobilier fără uși care lasă practic lumina naturală să pătrundă.

4. Uși glisante

Fie că alegi să separi patul din garsonieră de zona măsuței de cafea, fie că vrei să mergi pe varianta unei canapele extensibile dar vrei să separi dressingul, ideea unor uși glisante s-ar putea să-ți surâdă dacă îți spunem care sunt avantajele. Ușile glisante se vor preta excelent pentru a separa perfect zona de dressing de exemplu de zona canapelei, aspectul deosebit va da senzația unei cu totul altei camere, dacă vei dori să ții ușile deschise spațiul va fi practic neschimbat, spațios. În plus, nu ai nevoie de spațiu pentru a deschide ușile deoarece acestea se vor glisa pe lângă perete.

5. Perete din gips carton

Dacă dispui de o suprafață ceva mai mare și vrei să faci o compartimentare foarte clară, cea mai bună soluție este realizarea unui perete din gips carton. Acest perete poate fi integral, adică de sus până jos sau dacă vrei o variantă mai nonconformistă poți merge pe un perete tip bar, care poate fi utilizat ca masă sau birou.

Indiferent pentru care soluție optezi de a transforma o garsonieră într-un apartament cu două camere, nu face rabat la calitate. Așadar, cu puțină imaginație și cu ajutorul unor trucuri inteligente de design te poți bucura și într-o garsonieră de același nivel de confort ca într-un apartament cu două camere. Și nu uita, dacă ai nevoie de un specialist în amenajări interioare, meșterii ajusto.ro sunt pregătiți să-ți dea o mână de ajutor și să-ți ofere cele mai bune soluții!

preloader