5 invenții revoluționare pe care le vei dori în casa ta

4 martie, 2020

Imaginează-ți că atunci când pășești în propria baie pornește muzica preferată, iar după ce pleci, vasul de toaletă se curăță singur. Sună bine, nu-i așa? Dacă anul 2010 a fost perioada de apogeu a dispozitivelor inteligente, când telefoanele mobile inteligente au luat locul computerelor clasice, despre anul 2020 se crede că va deschide o nouă revoluție a tehnologiei în propriile noastre case. Aparatele electrocasnice nu vor mai avea nevoie de interacțiunea umană pentru a-și îndeplini activitățile, mai mult decât atât se vor sincroniza între ele.

Ce ne rezervă viitorul în materie de gadgeturi revoluționare pentru casele noastre e greu de prezis, dar noi îți prezentăm 5 invenții din 2020 care pot să-ți transforme casa:

inventii revolutionare casa

1. Dronă care îți păzește casa de hoți

Există sisteme de securitate a locuinței, dar această dronă vine cu ceva special: dacă cineva trece pragul, aparatul dotat cu senzori sesizează imediat mişcarea pe raza de acţiune şi se transformă într-un detectiv. Pornește în urmărire iar Imaginile pe care le înregistrează le transmite în timp real proprietarului pe telefonul său mobil sau pe tabletă. Când şi-a terminat “ancheta” se întoarce în carapacea sa şi îşi încarcă bateriile. Drona detectiv va putea fi cumpărată pe la jumătatea anului, dar cei care şi-o doresc vor trebui să plătească aproape 10.000 de dolari.

2.Toaleta inteligentă cu boxe încorporate

Cel mai mare târg de tehnologie din Las Vegas, CES (Consumer Electronic Show) unde se prezintă ultimele inovații, a uimit cu un produs pe care oricine și l-ar dori în propria baie: o toaletă inteligentă cu boxe încorporate. Această toaletă are şezutul încălzit, lumini ambientale, se curăţă singură şi boxe încorporate care pot reda muzică preferată. Cu asemenea dotări, toaleta smart vine cu un preț pe măsură, costă aproape 8.000 de dolari, în funcţie de culoarea aleasă.

3. Animal de companie robotic

Se numește LOVOT și este un altfel de animal de companie. Animalul robotic este dotat cu un sistem de recunoaștere facială și își poate identifica oricând stâpânul, iar atunci când este luat în brațe toarce precum o pisică. Creatorii lui spun că poate fi personalizat în așa fel încât să se integreze cât mai bine în familie.

4. Walker, robotul ajutor la treburile casei

Roboţii de companie devin tot mai sofisticaţi şi pregătiţi să ne ajute la treburile casei. La târgul de tehnologie de la Las Vegas din luna ianuarie s-au văzut primele rezultate, unde au fost prezentaţi roboţi care au tot mai multe îndeletniciri umane. Robotul Walker va putea fi capabil să ofere orice serviciu necesar, fie că este vorba de făcut de curăţenie, fie că e vorba de cărat unele obiecte grele. Sau, dacă lenevești pe canapea și vrei ca Walker să îți aducă ceva de băut, el poate deschide frigiderul și să aducă băutura.

5. Periuța care spală dinții în 10 secunde

La capitolul gadgeturi de igienă personală, Y-Brush, o periuță de dinți care are forma unei proteze, a atras atenția datorită rapidității cu care promite să spele dinții: 10 secunde. Aceasta are forma unei proteze moi și trebuie ”mușcată”, astfel încât dantura să intre în forma special proiectată. În interior se găsesc peri clasici de periuță. Dispozitivul, care există și în varianta pentru adulți, dar și pentru copii, se umple cu pastă de dinți, se pornește și curăță dinții vreme de 10 secunde.

Electrocasnicele reprezintă o mare parte din inovațiile tehnologice care vor modela casele viitorului. Zi de zi și an de an, tehnologiile noi schimbă fața lumii în care trăim și felul în care ne raportăm la ea. Dacă ai nevoie ACUM de ajutor în instalarea aparatelor electrocasnice pentru casa ta, ajusto.ro îți poate trimite cei mai buni meseriași în domeniu.