5 idei creative pentru a refolosi becurile arse

25 august, 2018

În loc să le transformăm în gunoi mai bine le refolosim în mod creativ. Reutilizarea obiectelor vechi din casă este varianta ideală dacă ne gândim la protejarea mediului și de ce nu la economisirea propriilor bani. Cu atât mai mult refolosirea becurilor arse este o idee înțeleaptă dacă ținem cont de faptul că acestea pot polua pământul și ulterior apa pe care o bem.

Becurile arse pot fi reutilizate într-un mod extrem de interesant pentru a realiza cele mai inedite decorațiuni de interior. Ai nevoie doar de puțină îndemânare, de inspirație ne ocupăm noi. Hai să-ți arătăm ce poți face cu ele:

5 idei creative pentru a refolosi becurile arse

Globuri de brad. Una dintre cele mai simple și de succes metode de refolosire a becurilor arse este aceea de a le transforma în minunate globuri de Crăciun. Există o mulțime de variante de a transforma becurile în globuri de brad, de la becuri pictate în culori îndrăznețe sau cu diverse modele tematice (oameni de zăpadă, pinguini, Moș Crăciuni etc), la becuri accesorizate cu paiete, mărgele, sclipici, fulgi, beteală, dantelă, plus alte elemente decorative care îți plac pentru a-ți contura propriul proiect. Dacă vrei ceva mai diferit, le poți umple cu diverse mici accesorii, cu nisip, scoici etc. Pune-le o fundiță și sunt gata de agățat în brad!

Mini vaze de flori. Pentru a putea introduce apă și ulterior mici flori în vaza reinventată, îndepărtează cu grijă duza și filamentul becului. Ai nevoie de un suport pentru a susține baza rotundă pe care îl poți confecționa din fier sau pentru un efect inedit poți suspenda mini vazele în aer cu sfori prinse de etajere fixate în perete.

Candele. O altă metodă interesantă de a refolosi becurile este transformarea lor tot într-o sursă de iluminat, și anume în mici candele. După procedura de îndepărtare a filamentului, umple becurile cu ulei și atașează-le un fir de bumbac, de preferat susținut de o bază din plută pe care o poți face dintr-un dop.

Terarii. Poți aduce un mic colț de natură în interiorul casei cu ajutorul unui bec ars în care recreezi un mic terariu. Toarnă nisip în gaura creată în urma îndepărtării duliei becului, apoi adaugă mușchi de pământ și planta tillandsia. Tillandsia este o plantă tropicală cu o formă neobișnuită, arată ca un smoc de frunze verzi, care crește în general pe copaci.

Decorațiuni pentru copii. Pictăm un bec în dungi galbene și negre, îi punem două antene cu ajutorul unor sârme pufoase și îi lipim doi ochișori negri. Ce să fie oare? Înfășurăm dulia cu sfoară, după care lăsăm descoperită 3-4 cm, apoi pictăm în culorile preferate partea superioară, și e gata e pregătit să zboare. Putem transforma becurile în albine simpatice, în baloane cu aer cald perfecte și în multe alte modele simpatice pentru copii, dar ar trebui totuși să ținem cont și să le poziționăm la înălțime pentru că sunt totuși obiecte fragile.