5 greșeli de folosire a șervețelelor antibacteriene

21 ianuarie, 2021

Datorită concentrației mari de alcool, șervețelele antibacteriene sunt eficiente împotriva unui număr mare de bacterii, ciuperci și viruși. Tocmai datorită acestui lucru și a avantajului că sunt foarte ușor de folosit, mai ales că se găsesc în pachete mici ce pot fi purtate în geantă sau rucsac, șervețelele umede antibacteriene se folosesc atât pentru curățarea mâinilor, cât și pe o mulțime de suprafețe.

Dincolo de eficacitatea dovedită de studii științifice, șervețelele antibacteriene trebuie folosite corect, pentru că altfel riscăm să atragem mai mult problemele, decât să ne bucurăm de beneficiile lor. Iată așadar cele mai frecvente 5 greșeli de folosire a șervețelelor antibacteriene și de ce nu ar fi bine să le faci:

folosire servetele antibacteriene

1. Le folosești pentru eliminarea murdăriei

Specialiștii sunt de părere că șervețelele antibacteriene nu ar trebui niciodată să înlocuiască spălarea cu apă și săpun sau curățarea adecvată a suprafețelor, excepție sunt cazurile speciale când nu există o sursă de apă. Spălatul pe mâini este cel care elimină cu adevărat germenii prezenți și împiedică formarea altora. Sfatul medicilor este să spălăm bine suprafețele și abia apoi să dezinfectăm folosind geluri sau șervețele antibacteriene.

2. Folosești un șervețel pe o suprafață mare

Probabil din dorința de a face economie, multe persoane folosesc același șervețel pentru curațarea mai multor suprafețe. Un șervețel antibacterian trebuie folosit doar pentru a curăța o singură suprafață, individuală, iar aceasta nu trebuie să fie extrem de mare. În caz contrar nu vei face decât să împrăștii microbii și virusii dintr-o parte în alta. Folosește așadar, un singur servețel pentru a curăța o suprafață, de exemplu o masă sau un scaun, apoi aruncă-l. Pentru a curăța următoarea suprafață folosește un alt servețel antibacterian. Mai mult decât atât, dezinfectantul conținut de servețele este pe bază de alcool. Acesta se evapora rapid, iar servețelul, deși rămâne în continuare umed de la restul ingredientelor conținute, nu mai are proprietatea de dezinfectant.

3. Cureți ecranul telefonului mobil

Potrivit cercetătorilor, un telefon conţine aproximativ 25.000 de germeni per inch pătrat. Acest lucru înseamnă că dispozitivul este mai murdar decât mânerul de la uşă sau chiar decât o toaletă. Așadar, poate părea o idee bună să îți cureți telefonul cu un șervețel antibacterian, însă substanțele folosite de aceste servețele pot distruge ecranul telefonului. Pentru curățarea smartphone-ului cel mai bine este să folosești șervețele speciale de curățat ecranele.

4. Le folosești după o perioadă mare de la deschidere

O greșeală frecventă pe care multe persoane o fac este să folosească șervețelele după o lungă perioadă de la deschidere. Tocmai pentru că acestea conțin alcool, șervețelele își pierd din proprietățile dezinfectante și nu mai sunt eficiente. Acest lucru se întâmplă în cazul în care deschizi un pachet și nu îl folosești în maxim o lună, două, dar și dacă lași șervețelele în soare sau în mașină pe timpul verii.

5. Arunci șervețelele în vasul de toaletă

Nu în ultimul rând, o greșeală care tinde să atragă după sine probleme serioase este aruncarea șervețelelor antibacteriene la toaletă. Spre deosebire de hârtia igienică despre care știm că se descompune rapid, șervețelele conțin microfibre ceea ce poate duce la înfundarea țevilor și la refularea apei.

Pentru că un spațiu cu adevărat curat necesită timp, apelează la servicii de curățenie generală profesională ajusto.ro, pentru ca timpul tău liber să nu aibă de suferit!

preloader