5 exerciții fizice pentru a elibera frustrările într-un mod sănătos

5 martie, 2020

Sportul este bine cunoscut ca fiind o metodă excelentă de eliminare a stresului. Dar ceea ce mulți nu știu este că atunci când alergi sau faci orice alt tip de activitate fizică sunt eliberate endorfine, substanțe chimice produse în mod normal de organism pentru a face față durerii sau stresului. Endorfinele acționează în mod asemănător cu o clasă de medicamente numite opioide, care au rolul de a produce o stare de euforie.

Așa că dacă îți dorești să crești în mod natural endorfinele din organism, iată 5 dintre cele mai eficiente exerciții fizice prin care poți crește nivelul endorfinelor și automat prin care poți scade nivelul stresului:

montaj sac de box

1. Box

Dacă ai clipit de mai multe ori decât în mod obișnuit, să știi că ai citit corect. Da, într-adevăr boxul este un sport care te poate ajuta să-ți eliberezi frustrările acumulate după o zi stresantă într-un mod sănătos și productiv. Deși la prima vedere boxul pare un sport agresiv, practicat în interiorul casei tale, este o activitate fizică extraordinară în eliminarea tensiunilor acumulate într-o zi.
Nu ai nevoie decât de un sac de box de calitate și de un bun specialist care să-ți dea o mână de ajutor în instalarea corectă a sacului de box în interiorul casei tale.

2. Exerciții cardio

Exercițiile cardio reprezintă o altă modalitate prin care puteți reduce ritmul cardiac. Faceti orice exercitiu cu impact redus si va veti atinge scopul: incercati mersul pe jos sau joggingul timp de 20 de minute pe zi, de trei ori pe saptamana. Exercitiile cardio incurajeaza organismul sa elibereze endorfine, care ajuta si la un somn bun, care, la randul lui, reduce anxietatea.

3. Zumba

Mișcări pline de energie pe ritmuri latino, ce spui te bagi? Dacă ești genul de persoană pentru care antrenamentele la sală sunt plictisitoare și dacă bifezi și căsuța „iubitoare de muzică” atunci zumba e soluția potrivită pentru tine pentru a scăpa de stres. Zumba este un tip de aerobic care ajută la pierderea kilogramelor în plus, dar și la eliminarea tensiunilor din corp.

4. Tai Chi

Tai Chi are beneficii atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică. Este una dintre numeroasele ramuri ale disciplinei sportive wushu kungfu, fiind, probabil, cea mai practicată ramură a unei arte marțiale din lume. Taijiquan constă în tehnici de luptă îmbinate cu tehnici energetice, executate într-un ritm lent, care au scopul de a reechilibra energia (Qi) în corp. Unul dintre principalele scopuri ale taijiquan este acela de a realiza armonia dintre corp și minte, spirit, deci dintre exterior și interior.

5. Yoga

Nu transpiri, nu oboseşti şi nici nu îţi ia mai mult de 10 minute să intri într-o stare de relaxare. Poziția copacului te relaxează din cap până-n picioare și nci nu e greu de făcut. În poziție dreaptă, în picioare, lasă-ţi greutatea pe piciorul drept, în timp ce pe cel stâng îl ridici şi îl îndoi din genunchi până îl sprijini cu talpa pe piciorul drept. Împreunează-ţi palmele la nivelul pieptului, apoi ridică braţele deasupra capului, păstrând palmele lipite. Menţine poziţia 15 secunde, apoi repetă, folosind celălalt picior.

Prea mult stres poate duce la epuizare sau chiar la căderi nervoase. Decizia de a face mișcare îți aparține în întregime, dar dacă ai nevoie de ajutor în instalarea echipamentelor sportive, ajusto.ro îți oferă servicii profesionale pentru instalare.