5 electrocasnice potrivite în apartamentele mici și înguste

23 august, 2018

Știm că te vezi gătind într-o bucătărie mare, spațioasă, dar realitatea este că locuiești într-un apartament mic și îngust, ca mulți dintre noi. Nu trebuie să renunți deloc la visurile tale, doar îți propunem să micșorezi puțin peisajul și să evadezi în propriul apartament și la electrocasnicele care îți fac viața dacă nu de poveste, cel puțin mult mai ușoară.

Pornim cu cele mai importante trei electrocasnice, de care oricine are nevoie în orice bucătărie și terminăm cu două dintre electrocasnicele care ne fac viața mai plăcută.

5 electrocasnice potrivite în apartamentele mici și înguste

Frigiderul. Mai mult decât indispensabil în orice casă, frigiderul este fără îndoială unul dintre electrocasnicele care ocupă cel mai mult spațiu. Cea mai bună plasare a frigiderului este în colțul de la fereastră, pentru că astfel te asiguri că nu blochezi accesul în bucătărie. Dacă bugetul îți permite achiziționează un frigider care se poate integra în corpurile de mobilier ale bucătăriei. Ideea de bază în cazul unei bucătării mici este să achiziționezi un model cât mai înalt și cât mai puțin lat, pentru că este un mod eficient de folosire a spațiului pe verticală.

Plita & Cuptor. Între aragaz sau plită și cuptor, a doua variantă este de preferat deoarece te ajută să economisești mai mult spațiu. Pentru a câștiga cât mai mult loc din blatul de lucru poți alege o plită cu două ochiuri și crede-ne este o opțiune foarte bună și pentru o familie care gătește zilnic pentru că niciodată nu vei utiliza simultan mai mult de două ochiuri. Sub plita de bucătărie poți proiecta un dulap cu sertare în care să îți depozitezi crătițele pentru gătit, iar cuptorul poate fi integrat într-un dintre dulapuri, deasupra blatului.

Mașina de spălat vase. De multă vreme, mașina de spălat vase nu mai reprezintă un moft ci un mod inteligent de a economisi timp și apă. Însă, când vine vorba de amenajarea unei bucătării mici, alegerea acestui electrocasnic trebuie făcută cu mare atenție deoarece tocmai spațiul devine problema. Opțiunea cea mai bună este alegerea unei mașini de spălat vase slim de 45 de cm incorporabilă în mobilierul de bucătărie sau și mai bine alegerea unei mașini de spălat vase compactă ce poate fi amplasată fie sub chiuvetă în mască, fie pe blatul de lucru, într-un colț, pentru că are o dimensiune similară cu cea a cuptorului cu microunde.

Mașina de spălat rufe. În cazul apartamentelor mici și înguste, mașina de spălat rufe extrem de voluminoasă devine o mare problemă. Exceptând varianta plasării ei în bucătărie sau pe hol, specialiștii în design recomandă două variante de economisire inteligentă a spațiului din baie: alegerea unei mașini de spălat cu încărcare pe verticală sau montarea unei mașini de spălat sub blatul de la chiuvetă.

Televizor. Televizorul ar putea să nu ocupe mult spațiu dacă optezi pentru o bibliotecă unde să se încadreze perfect, printre compartimentele pentru cărți. De asemenea, ai varianta montării acestuia pe o consolă la înălțime, ceea ce îți permite folosirea spațiului de jos pentru plasarea unei comode. Atenție, televizorul trebuie ales în funcție de mărimea camerei, chiar dacă tendința generală este aceea de a achiziționa un model cu o diagonală cât mai mare.

Un apartament mai mic nu înseamnă neapărat o casă mai puțin funcțională. Nu trebuie să renunți la electrocasnicele care îți fac viața mai ușoară doar pentru că nu beneficiezi de un spațiu generos. Există alternative eficiente, secretul este doar să le alegi pe cele potrivite!

Dacă ai nevoie de un bun meseriaș în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!