5 caracteristici pe care ar trebui să le aibă un televizor smart

9 iulie, 2021

Capacitatea de a se conecta la internet este una dintre caracteristicile televizorului smart. Însă, un televizor de ultimă generație are mai multe specificații proiectate astfel încât să te bucuri de o experiență de divertisment inedită. Una dintre cele mai practice funcții smart este DLNA care înseamnă sincronizarea ecranului televizorului cu ecranul altor dispozitive smart compatibile, precum telefonul.

Dacă ai decis să îți iei un televizor inteligent și vrei să afli mai multe despre ce oferă acesta, iată care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le urmărești:

montare tv

1. Navigare pe internet

Probabil primul aspect pe care o persoană îl dorește de la un televizor modern din ziua de azi este conexiunea la internet. Funcționalitatea este aproape identică indiferent de brandul televizorului, diferența fiind dată doar de interfața grafică. Ai posibilitatea sa folosești smartphone-ul sau tableta pe post de telecomandă și să accesezi site-uri sau aplicații online direct pe televizor.

2. Rezoluție foarte bună

HDR (High Dynamic Range) reprezintă capacitatea unui display de a acoperi o gamă mai bogată și mai largă de culoare, să redea un alb mai strălucitor și un negru mult mai adânc. Cu alte cuvinte, televizoarele cu HDR extind raportul de contrast şi spaţiul cromatic pentru a oferi imagini mai realiste şi mai naturale, mai apropiate de modul în care ochii percep lumea în realitate. Nuanţele profunde de negru sunt combinate cu zone luminoase foarte strălucitoare pentru a oferi un nivel de realism care până în zilele noastre nu a fost posibil.

3. DNLA

Una dintre cele mai practice funcții smart este funcția DLNA care oferă posibilitatea sincronizării ecranului televizorului cu ecranul altor dispozitive smart compatibile. De exemplu, poți vizualiza pozele de pe smartphone pe ecranul televizorului, când rulezi filme sau te joci pe laptop sau tableta poți sincroniza ecranul acestuia cu cel al televizorului. Practic, orice dispozitiv compatibil DLNA poate fi conectat la televizor.

4. Aplicații și jocuri

Modelele noi de televizoare smart vin cu sistemul Android TV, varianta licențiată, cu acces la Google Play Store. Aceste televizoare pot rula o serie de aplicații, multe dintre ele se regăsesc pe telefoane sau tablete. Aplicatiile pe care le găsești pe un smart TV sunt aproximativ cam aceleasi: Facebook, Youtube, Twitter, Skype etc. Aplicația Youtube este cu siguranță una dintre cele mai folosite. Desigur, se vor regăsi aplicații de video streaming precum HBO Go și Netflix prin care poți viziona filme și seriale online. Și la capitolul jocuri ai posibilitatea să folosești televizorul inteligent. Pentru a te juca poți folosi fie un controller wireless, fie smartphone-ul sau tableta, fie o tastatură.

5. Integrarea cu asistenți virtuali

Integrarea asistenților virtuali precum: Amazon Alexa sau Google Assistant este o caracteristică televizorului inteligent. Un televizor smart de ultimă generație poate avea și rolul de smart hub. Asta înseamnă că poți controla cu ajutorul lui becurile, termostatele sau orice alt dispozitiv conectat din casă.
În funcție de televizor, au încorporat microfonul fie în telecomandă, fie direct în televizor, astfel îi poți cere orice fel de informații care se găsesc pe internet.

Dacă nu dispui de un living extrem de generos, montarea televizorului pe perete este ideală. Ca să nu dărâmi peretele vecinilor, cheamă-i pe meșterii de la Ajusto să te ajute.