5 activități distractive de făcut în casă când ești plictisit

5 activități distractive de făcut în casă când ești plictisit

19 octombrie, 2021

Dacă ești genul de persoană activă, obișnuită să iasă frecvent, să stai în casă mai multe zile la rând poate fi extrem de provocator. Dar, uneori să te bucuri de timp liber în care nu ai practic nimic de făcut poate fi mai benefic decât crezi. Există întotdeauna lucruri creative și distractive pe care le putem face acasă pentru a alunga plictiseala.

Lista lucrurilor plăcute pe care le poți face în interiorul locuinței este inepuizabilă. Lasă-ți imaginația să zboare, iar timpul petrecut acasă nu ți se va părea deloc plictisitor. Îți împărtășim 5 activități distractive de făcut acasă, însă lista este deschisă pentru a o completa cu alte lucruri pe care le poți face când te simți plictisit/ă.

activitati in casa

1. Fă un picnic în interior

Așază o pătură de picnic și un coș cu mâncare și luați masa ca și cum ați avea un picnic în natură. Pentru a face acest lucru trebuie să amejezi spațiul din jur astfel încât să-ți de asenzația de natură. Adu câteva ghivece cu plante, pune muzică în surdină cu sunete din natură, deschide fereastra pentru a te bucura de aer proaspăt și nu uita de câteva jocuri de societate.

Este un mod de a avea varietate în viața de familie, mai ales atinci câd ai copii, iar vremea de afară nu-ți mai permte să ieșiți așa cum v-ați dori. Evenimente de acest gen sunt adesea catalizatorul unei zile pline de distracție.

2. Confecționează decorațiuni de casă

În fiecare anotimp poți găsi o mulțime de idei pentru a-ți decora casa într-un mod special. Dacă tot ai timp la dispoziție de ce să nu pregătești chiar tu aceste decorațiuni. Decorațiuni vesele de primăvară, de Paște, decorațiuni cu iz marin de vacanță, ca să nu spunem cât de fascinate sunt decorațiunile hand made de toamnă sau de Crăciun. Pregătește-le din timp pentru acele momente din an când vrei să aduci o notă de sărbătoare casei tale.
Dacă ești genul de persoană care sprijină sustenabilitatea mediului înconjurător, poți refolosi produse mai vechi sau poți reda un nou scop unor obiecte pe care nu le mai folosești: sticle și brocane, bucăți de material, nasturi și diverse elemente decorative, hârtie și cutii de carton etc.

3. Plantează răsaduri de plante

Plantarea răsadurilor și urmărirea creșterii lor este o activitate plină de satisfacții, precum și educațională. Mai ales dacă aveți copii, ar fi extrem de interesant să faceți un pic de cercetare cu privire la care ar fi cel mai bun moment pentru plantare. Perioada de timp fluctuează între diferite tipuri de plante. Majoritatea plantelor durează 3-15 săptămâni până se maturizează la un nivel pentru a fi transplantate într-o grădină, o seră închisă sau într-un ghiveci mai mare pe balcon.
Pentru copii ar fi extrem de interesant să vadă cum răsar plantele aromatice pe care le folosiți la gătit din semințe mici. Le va aduce o mare bucurie să le urmărească evoluția și ulterior să le guste în diferite preparate.

4. Bucură-te de spa la tine acasă

Îți poți crea propriul spațiu de relaxare, oaza ta de liniște și pace, pentru a te încărca cu energie pozitivă în baia casei tale. Așadar, dacă ai decis să iei o pauză binemeritată de la agitația din jur, bucură-te de beneficiile unei băi relaxante. Eliberează baia de orice produse și obiecte care o aglomerează, curăță toate obiectele sanitare, pune muzică de relaxare în surdină și aprinde lumânări parfumate.
Toarnă în cadă câteva picături de ulei esențial și folosește sare de baie despre care se știe că are efect de detoxifiere a corpului. Băile relaxante acționează direct asupra stării tale de bine, te ajută să te relaxezi și sunt eficiente în lupta contra stresului.

5. Prepară o cină internațională

Dacă ești o persoană care iubește călătoriile și simte dorul unei vacanțe pe tărâmuri străine, ce spui de o cină internațională cu familia sau cu colegii. Alege o țară despre care ai amintiri frumoase sau despre care vrei să afli mai multe și caută rețete tradiționale pe care să le încerci. Aranjează și casa în așa fel încât să creezi ambientul potrivit, ba chiar alege și o îmbrăcăminte potrivită. De exemplu, ai putea alege Mexic și poți servi tacos, enchiladas și arroz con pollo. Toată lumea ar putea purta sombrero la cină, ce spui?